Trabzonspor - Gaziantepspor maçı özeti! Golleri izleyin..

Trabzonspor - Gaziantepspor maçı 2-1 sonuçlandı. İşte Trabzonspor Gaziantepspor maçı özeti ve özel analizi! Golleri izleyin..

Trabzonspor - Gaziantepspor maçı özeti! Golleri izleyin..

Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor, konuk ettiği Gaziantepspor karşısında ilk yarıyı Henrique'nin attığı gollerle 2-1 kazandı. Gaziantepspor tek golü ise 63. dakikada Cenk Tosun'dan geldi. Trabzonspor bu sonuçla puanını 39'a çıkardı ve Avrupa potasında kaldı.



MAÇIN ÖZETİ:

7. dakikada Trabzonspor Paulo Henrique'nin attığı kafa golüyle öne geçti. Bu dakikada hızlı kullanılan faul sonrasında Gaziantepspor savunmasını kontra da yakalayan Trabzonspor'da sol kanatta topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahasına girmeden altıpasın içine doğru ortasını yaptı. Arka direkte ve altıpas içinde topla buluşan Paulo Henrique düzgün bir kafa vuruşuyla topu kaleci Karcemarskas'ın yanından ağlara gönderdi: 1-0.

13. dakikada Trabzonspor'da orta sahada topu hızla taşıyan Adrian Mierzejewski sol kanattaki Yusuf Erdoğan'a pasını aktardı. Yusuf Erdoğan bekletmeden yerden ceza alanına doğru ortasını yaptı ancak Gaziantepspor savunmasında Binya topu kornere göndererek tehlikeyi önledi.

27. dakikada Gaziantepspor'dan Muhammed Ildiz sağ kanattan köşe atışını kullandı, ön direkte savunmadan Stankevicius kafa vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

42. dakikada Gaziantepspor'da Muhammed Ildiz, sol kanattan köşe atışı kullandı. Ceza sahası içine gelen topu kaleci Onur Kıvrak yumrukladı ve meşin yuvarlak ceza sahası dışına düştü. Burada topu önünde bulan Cenk Tosun'un çektiği sert şutta meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

43. dakikada Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada savunmadan gönderilen uzun topa sol kanatta sahip olan Yusuf Erdoğan ceza sahasına girdi. Paulo Henrique ile verkaça girdi. Vuruşunda top Bekir Ozan Has'tan döndü. Paulo Henrique, seken topu önünde buldu ve yakın mesafeden ayak içi vuruşunda kaleci Karcemarskas'ın yanından ağlara gönderdi: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısında kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor devreyi 2-0 önde tamamladı.

56. dakikada Sapara'nın pasında, ceza alanı sağ çaprazında Traore'nin sert şutunda, top üsten auta gitti.
               
62. dakikada Sapara'nın soldan kullandığı serbest atışta, kaleci Onur Recep Kıvrak, sol köşesine gelen topu yatarak kornere çeldi.
               
64. dakikada Traore'nin sağdan ortasında, ceza alanı içinde Caner Osmanpaşa ile yükselen Cenk Tosun, kafa ile topu kaleci Onur Recep Kıvrak'ın solundan filelere göndererek farkı 1'e indirdi: 2-1
              
70.  dakikada Henrique'nin pasında, sol çaprazdan Adrian'ın şutunda, top kaleci Karcemarskas'tan döndü. Boşta kalan topa Soner Aydoğdu vurmakta gecikince savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
               
78. dakikada Soner Aydoğdu'nun soldan ortasında, ceza alanı içinde Olcan Adın'ın kafa vuruşunda, yerden seken topa kaleci Karcemarskas müdahale ederek, tehlikeyi önledi.
               
82. dakikada Henrique ile ver-kaç yaparak kaleci Karcemarskas ile karşı karşıya kalan Olcan Adın'ın vuruşunda Karcemarskas'ın müdahale ettiği topu savunma kornere gönderdi.
               
90+1. dakikada Zeki Yavru'nun pasında, ceza alanı sol çaprazında Bourceanu'nun şutunda, top üst direğe çarparak çizgi üzerinden döndü.
               
90+3. dakikada Emre Güral'ın ceza alanı içinden yerden şutunda kaleci Karcemarskas yatarak topu çelmeyi başardı.
               
90+4. dakikada Olcan Adın'ın pasında karşı karşıya kalan Bourceanu'nun şutunda kaleci Karcemarskas topa müdahale etti.
               
Bordo-mavili takım, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ:

Trabzonspor Geçen Sezonun Tamamında Aldığı Puanı Bu Sezon 31.Haftada Geçti.
Trabzonspor bu sezon Süper Lig’de oynadığı 31 maçta 49 puan topladı ve 4.sırada yer alıyor. Trabzonspor böylece geçen sezonun tamamında ise 46 puan toplamış ve 9.sırada yer almıştı. Trabzonspor geçen sezonun tamamında attığı gol sayısını da şimdiden 9 gol geçmiş oldu. 

Trabzonspor, Lig Tarihi Boyunca Sahasında Gaziantepspor’a Karşı Sadece 1 Kez Kaybetti. 
Trabzonspor, Süper Lig’de Gaziantepspor’a karşı ev sahibi olduğu 28 karşılaşmada yalnızca 1 kez mağlup olurken, 22 galibiyet ve 5 beraberlik aldı. Gaziantepspor’a karşı sahasındaki tek yenilgisini 1998-99 sezonunun ilk haftasında 1-0’lık skorla alan bordo-mavili takım, diğer 26 maçta mağlup olmadı. Trabzon’da oynanan son 4 lig maçını ev sahibi takım galip bitirdi. 

Gaziantepspor Son 6 Haftada Sadece 1 Puan Topladı.
Gaziantepspor Süper Lig’de oynadığı son 6 maçta 1 beraberlik 5 yenilgi aldı ve sadece 1 puan topladı. Son 6 maçında kalesinde 13 gol gören Gaziantepspor rakiplerine 6 gol attı. Gaziantepspor en son 25.haftada deplasmanda Torku Konyaspor’u 1-0 yenmişti. 

Trabzonspor Son 7 Haftanın En Golcü Takımı. (Maç Fazlasıyla)
Trabzonspor sahasında oynadığı ve yarıda kalan Fenerbahçe maçında sonra yenilgi almadı. Son 7 haftada 4 galibiyet 3 beraberlik alan Trabzonspor 16 gol atarken kalesinde sadece 3 gol gördü. Trabzonspor 16 golle son 7 haftanın en golcü takımı konumunda bulunuyor.   

Trabzonspor’un Bu Sezon Gole En Çok Katkı Veren Oyuncusu Paulo Henrique Oldu.
Trabzonspor’un Brezilyalı hücum oyuncusu Paulo Henrique bu sezon Süper Lig’de 12 gol atıp 7 asist yaptı. Henrique böylece 19 gole doğrudan etki yaptı ve bu alanda en başarılı oyuncu oldu. Paulo Henrique sezon boyunca ise resmi maçlarda 20 gol atıp 10 asist yaptı.

Paulo Henrique Bu Sezon 1 Gol Daha Atarsa Trabzonspor Forması Altında Son 10 Sezonda En Çok Gol Atan Yabancı Oyuncu Olacak. 
Bu sezon geride kalan 31 haftada 12 gol atan Paulo Henrique kalan 3 haftada 1 gol daha atarsa Trabzonspor forması altında son 10 sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu olacak. Paulo Henrique dışında son 10 sezonda sadece Jaja 12 gol attı. Jaja 2010-11 sezonunda 12 gol atmıştı.

<< Önceki Haber Trabzonspor - Gaziantepspor maçı özeti! Golleri izleyin.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER