Türkiye, nefesini tuttu UEFA'nın kararını bekliyor

Şike soruşturmasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Kurulu’na sevkedilen Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin duruşmalı savunmalarının üzerinden 3-4 gün geçmesine rağmen heyecanlı bekleyişi sürüyor.

Türkiye, nefesini tuttu UEFA'nın kararını bekliyor

Türkiye'de başta Futbol Federasyonu, Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere tüm spor camiası adeta nefesini tuttu UEFA'nın kararını bekliyor.

UEFA tarafından dün öğleden sonra açıklanacağı belirtilen Beşiktaş'ın, İstanbul BBSK ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası finalindeki şike iddiasıyla ilgili karar da bugüne kaldı. Siyah - beyazlı kulübün Başkanı Fikret Orman, "Şu ana kadar bize gelen bir karar yok." derken, yönetimden bazı isimlerin gece geç saatlere kadar faks başında beklediği öğrenildi.

Şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu'na sevkedilen ve Avrupa kupalarından men edilmeleri istenen Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yöneticileri, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi’ne giderek savunma yapmıştı. İki kulübün yanı sıra 7 isim için de talep edilen cezalara karşı yapılan savunmalar sonrası bekleyiş başlamıştı.

Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş ile ilgili kararını dün, Fenerbahçe ile ilgili kararını ise bugün açıklaması bekleniyordu. Ancak pazartesi sabahı başlayan bekleyiş henüz sonuçlanmadı. 

TALEP EDİLEN CEZALAR NEYDİ?

UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe'nin gelecek 2 sezon Avrupa Kupaları’ndan men edilmesini, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan'ın ise hak mahrumiyeti cezası almasını talep etmişti.

Müfettiş Palacios'un raporunda Beşiktaş'ın da 1 yıl Avrupa'dan men edilmesi; ayrıca eski yöneticisi Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu'ya da hak mahrumiyeti cezası verilmesi talep edilmişti.

UEFA'dan gelecek kararı bekleyen Fenerbahçe ve Beşiktaş, ceza alması halinde Tahkim Kurulu'na gerekirse de Uluslararası Spor Mahkemesi'ne (CAS) taşıyacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın konuyla ilgili kararının UEFA Tahkim Kurulu tarafından en geç 15 Temmuz'a kadar bir karara bağlayacağı da belirtiliyor.CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye, nefesini tuttu UEFA'nın kararını bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER