Türkiye'yi karalamak için bunu da yaptılar!

Batılılarda Türkiye'yi karalama yarışı başladı, ilginç bir iptal gerçekleşti.

Türkiye'yi karalamak için bunu da yaptılar!

Taksim'de başlayan Gezi Parkı eylemleri sonrasında son günlerde İstanbul Kadıköy ve bazı şehirlerde yapılan gösteriler, özellikle 'İstanbul güvensiz şehir' algısı oluşturmak isteyenler tarafından koz olarak kullanılıyor.

Herhangi bir güvenlik zaafiyetinin yaşanmadığı, hatta muadili birçok metropolden daha güvenli olduğu bilinen İstanbul'la ilgili Batı medyası tarafından yapılan olumsuz haberler, kimi organizatörler tarafından da 'altın tanıtım fırsatı' olarak görülmeye başlandı.

Şimdiye kadar çok fazla takip edilen bir organizasyon olmayan, zaten Türkiye etkinliği için de 1200 kadar bilet sattığını belirten Avrupa Drift Şampiyonası İstanbul etkinliği, yapılan çok ilginç bir açıklama ile iptal edildi. Plovdiv (Bulgaristan) merkezli başkanlıktan yapılan ve İptale gerekçelerin sıralandığı açıklamada  'ülkedeki politik dengesizlik ile Türk Hükumetinin katılımcı ve araç güvenliği garantisi verememesi' gibi drifti (otomobil sporu) engelleyici (!) temelsiz argümanlar bulunuyor. 

İlk olarak Haziran ayında yapılması planlanan, ancak daha sonra Gezi Parkı olayları bahane edilerek 29 Eylül'e ertelenen Avrupa Drift Şampiyonası'nın tamamen iptali, Başkan Mike Procureur tarafından basına bir mektupla duyuruldu. 'King of Europe Drift ve Dünya Drift Ortaklığı' isimli Bulgaristan merkezli derneğin tutarsızlığı açıklamalarına da yansıdı.  İşte Türkiye'yi zor durumda bırakmayı amaçlayan ve oldukça provokatif / taraflı bir dille yazıldığı anlaşılan mektubun orjinali:



SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Türkiye'yi karalamak için bunu da yaptılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER