Su fabrikası yangında kül oldu


Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir su fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında fabrika kullanılamaz hale geldi.

Yangın, dün akşam saat 19.30 sıralarında İnegöl ölçesi Sulhiye köyü yakınlarında bulunan bir su fabrikasında meydana geldi. Fabrikanın arka kısmında başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangın sırasında fabrikada iki kişi olduğu öğrenilirken, fabrikada bulunan işçiler, alevleri fark edince durumu hemen itfaiyeye bildirdi.

ONLARCA İTFAİYE ARACI SEFERBER OLDU

Fabrikanın pet şişe bölümünde yer alan ham maddelerin olduğu kısma sıçrayan alevler, kısa sürede su fabrikasının büyük kısmını sardı. Yangın ihbarı sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık görevlisi, jandarma ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Alınan bilgiye göre bölgede 30 tanker ve çok sayıda itfaiye aracı söndürme çalışmalarına katıldı. Öte yandan civar ilçelerden ve Bursa'dan da çok sayıda itfaiye aracı yangın yerine sevk edilerek çalışmalara destek verdi.

TANKERLER SU YETİŞTİREMİYOR

Plastik ham maddelerin olduğu kısımda yangın kontrol altına alınamazken, itfaiye araçları ve tankerler, su takviyesi için Sulhiye köyü yakınlarındaki bir kaynaktan faydalanıyor. Ancak bölgede su temini konusunda sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.

İŞÇİLER FABRİKAYA AKIN ETTİ

Fabrika sahipleri ve çalışanları da olay yerinde toplandı. Bölgeye gelen işletme sahibinin yakınlarının da söndürme çalışmalarına destek oldukları görüldü. Fabrikanın tamamen küle döndüğü yangının, elektrik kontağından çıktığı iddia edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Su fabrikası yangında kül oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER