Subaşı: Antalya'da maden ocaklarına izin verilmesin


Bağımsız Antalya milletvekili adayı Haşan Subaşı, Hükümetin taş ve maden ocakları konusunda, çevreyi yok sayarak hoyratça davrandığını söyledi. Subaşı, Antalya bölgesinde doğayı katleden maden ve taş ocaklarına artık izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Seçim çalışmalarına Kumluca, Finike ve Elmalı ilçelerinde devam eden Subaşı, 20 yıldır milletvekili çıkaramayan batı ilçelerinin ihmal edildiğini belirterek, "Partiler yapacağını yaptı, halkı, seçmeni ve teşkilatlarını dikkate almadan aday açıkladı. Bunlar ne çiftçiyi, ne turizmciyi ne de esnafı düşünüyor." dedi. Tekke köyü halkının Dur Dağı'ndaki mermer ocağı için verdiği mücadeleyi de kutlayan Subaşı, "Antalya'da artık taş ve maden ocağı ruhsatı verilmesin. Bu konu tartışmasız yasalaşsın, Antalya kapsam dışına çıkarılsın." dedi.

Kumluca'da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen kütüphane açılışına katılan Subaşı, Finike'de de esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Ekonomideki hızlı çöküşten en büyük zararı, alım gücü kalmayan dar gelirli ile küçük esnafın gördüğünü dile getiren Subaşı, dövizdeki durdurulamayan yükselişin ekonomiyi rayından çıkardığını anlattı.

Finike'den Elmalı Akçay'a geçen Subaşı, burada da birtakım ziyaretlerde bulundu ve Tekke köylüleriyle buluştu. Yaptığı konuşmada, Subaşı, Tekke köyünde Alevi inancında kutsal sayılan ve Abdal Musa Dergâhı'nın da bulunduğu Dur Dağı'nda Hintli mermer firmasına karşı hukuki mücadeleyi kazanan köylüleri kutladı. Ocakların turizm kenti Antalya'ya hiç yakışmadığını dile getiren Subaşı, "Turizm kenti Antalya'yı mahfeden taş, kum ve maden ocaklarına kimse dur demiyor. 'Antalya ekmeğini doğadan çıkarıyor. Ekmeğimizle oynatmayız' diyerek Antalya'nın ocak kapsamından çıkarılması için kanun teklifi veren bir vekil de çıkmıyor. Bunu anlamak mümkün değil." diye konuştu.

Batı ilçelerinin yıllardır ihmal edildiğini, partilerin seçilecek sıralara aday koymaması nedeniyle bölgeden son 20 yıldır milletvekili çıkmadığını belirten Subaşı, "250 binin üzerinde seçmeni bulunan batı ilçeleri bunu hak etmiyor. Partiler yapacağını yaptı. Halkı, seçmeni ve teşkilatlarını dikkate almadan aday açıkladı. Bunlar ne çiftçiyi, ne turizmciyi ne de esnafı düşünüyor. Elmalılı hemşehrilerimin parti gözetmeksizin destek olduklarını biliyorum. Bugüne kadar ihmal edilen batı ilçelerinin kaderini değiştirme konusunda hemşehrilerime güveniyorum. Bugüne kadar onların başını eğdirmedim, Antalya'ya en önemli hizmetleri verdik, yine görev almak zamanıdır." dedi. Subaşı, seçim gezilerini bu hafta da Doğu ilçelerinde sürdürecek, yarın Gazipaşa'daki Tarım Fuarı'na katılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Subaşı: Antalya'da maden ocaklarına izin verilmesin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER