Sur'da sokağa çıkma yasağı 7'nci gününde


Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde geçen hafta Çarşamba günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın uygulandığı ilçede, dün gece saatlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların olduğu bölgede yakılan tarihi Kurşunlu Camii'nde ise şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılamadı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı 7'nci gününe girdi. İlçenin 15 mahallesinden 6'sı olan Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş ve Gazi Caddesi'nde 2 Aralık Çarşamba günü saat 05.00'ten beri girmek ve çıkmak yasak. Etrafı Diyarbakır'ın tarihi surlarıyla kaplı olan ilçenin sokağa çıkma yasağının olmadığı diğer mahallelerinde ikamet edenler ise evlerine güvenlik noktasından gidip gelmek zorunda kalıyor. İlçenin etrafındaki güvenlik noktasından geçen bütün vatandaşların üst araması yapılıyor. Sokağa çıkma yasağı, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin önünde basın açıklaması yaptığı Dört Ayaklı Minare'nin olduğu bölgeyi de dün yakılan tarihi Kurşunlu Camii'nin olduğu bölgeyi de kapsıyor.

KURŞUNLU CAMİİ'NDE DE ÇALIŞMA YAPILAMADI

Bu arada Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olay yeri incelemesi çatışmalar nedeniyle yapılamamıştı. İki kez bölgeye giden savcı ile avukatlar çıkan çatışmalardan dolayı sokaktan ayrılmak zorunda kalmıştı. Dün yakılan 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii'nde de çatışmalar nedeniyle şu ana kadar çalışma yapılamadı. Çatışmaların bitmesi halinde tarihi camide gerekli incelemelerin yapılacağı, yangının çıkış nedeninin araştırılacağı, yapının ne kadar zarar gördüğünün belirleneceği öğrenildi.

BATMAN-SİLVAN YOLUNDA 400 KİLOLUK BOMBA BULUNDU

Bu arada Diyarbakır'ın Silvan ilçesiyle Batman arasındaki karayoluna döşenen 400 kilogramlık bomba son andan fark edildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Silvan-Batman karayolu Yeniköy mahallesi mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarının daha önceden yol kenarına bidon içerisinde yerleştirmiş olduğu yaklaşık 300-400 kilogramlık el yapımı patlayıcı tespit edilmiş, olay yerinin emniyetinin alınmasına müteakip Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından el yapımı patlayıcı emniyetli bir şekilde imha edilmiştir. Patlama sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu temizlenerek tek yönlü olarak tekrar ulaşıma açılmıştır." CİHAN
<< Önceki Haber Sur'da sokağa çıkma yasağı 7'nci gününde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER