Şehadete yürüdüler

Şehit askerlerin Kayseri'de aynı taburda oldukları, geçici görevle geldikleri ve yan yana can verdikleri ortaya çıktı.

Şehadete yürüdüler

Diyarbakır'ın Sur ilçesinden acı üstüne acı gelmeye devam ediyor. Teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ve roketatarlı saldırıları sonucu dün 3 asker ile bir polis şehit oldu. Şehit askerlerin Kayseri'de aynı taburda oldukları, geçici görevle geldikleri ve yan yana can verdikleri ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın merkez ilçesi Sur'da, bombalı tuzakları kaldırmayı sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında dün çatışma çıktı. Çatışmada bir yüzbaşı, bir astsubay ve bir uzman çavuş Şehit düştü. Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan geçici olarak Diyarbakır'a gönderilen üç şehidin 3'üncü taburda ve yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın komutasında yan yana görev yaptıkları ortaya çıktı. 
PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ve roketatarlı saldırılar sonucu 6 asker ile 2 polis dün yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 33 yaşındaki Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Özgür Erdoğan ve 27 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Ateş doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 



Şehitlerden Astsubay Özgür Erdoğan'ın acı haberi, İzmir'deki ailesini yasa boğdu. Baba Sait Erdoğan, oğlunun telefonlarına ulaşamayınca yardım istemek için gittiği Çiğli Jandarma Komutanlığı'nda acı haberi aldı. Baba Erdoğan, “Oğlum o kurşunlar bana geleydi.” diye gözyaşı döktü. 

Uzman Çavuş Osman Ateş'in Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Çiftlik köyündeki baba evine de ateş düştü. Acı haberi alan anne Rasmiye ve baba Mustafa Ateş, gözyaşına boğuldu. Şehit askerin halası Zeynep Asım'ın evin önünde “Yavrum, yavrum. Ciğerden vurulan yavrum, gavur kurşunuyla giden yavrum.” ağıtları yürek dağladı.

KANAS'LA VURULAN KOMİSER DE ŞEHİT

Sur'da 3 askerin ardından bir acı haber daha geldi. Keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan ve ağır yaralanan 43 yaşındaki Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen, tedavi altında bulunduğu hastanede şehit oldu. Sur'da dün şehit olanların sayısı 4'e yükseldi. Balıkesir Susurluklu şehidin evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.



5 yaşındaki Eylül ve 2 aylık Ahsen babasız kaldı

Şehit olan Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın Kayseri'deki eşi ve kayınpederine, acı haberi silah arkadaşları verdi. Şehit yüzbaşının eşi Nadiye Çiğa'nın 2 ay önce bir kız bebeği dünyaya getirdiği ve adını Ahsen koydukları öğrenildi. Yüzbaşı Çiğa'nın Güneydoğu'ya göreve giderken eşi ve çocuğunu kayınpederinin evine getirdiği kaydedildi. 


Şehit yüzbaşının Mersin'de yaşayan babası Yaşar ile annesi Ayla Çiğa da acı haberle yıkıldı. Minik Ahsen'in yanı sıra şehitlerden Astsubay Özgür Erdoğan'ın 5 yaşındaki kızı Eylül Ada da babasız kaldı. Eşi Öznur Erdoğan acı haberle fenalık geçirdi.


<< Önceki Haber Şehadete yürüdüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER