Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Artvin'de başladı


Türkiye'nin 20 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Sürdürülebilen Yaşam Film Festivali' başladı.

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Türkiye'nin 20 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Sürdürülebilen Yaşam Film Festivali'nde açılış konuşmasını Tema Vakfı Artvin İl Temsilcisi Elif Kübra Bağrıyanık yaptı.

Elif Kübra Bağrıyanık yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Biz bu festivale Yeşil Artvin Derneği, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Artvin Tema İl Temsilciliği, AÇÜ Genç Tema Topluluğu olarak, ev sahipliği yapıyoruz. Bizi bu amaç uğrunda bir araya getiren düşünce, huzurlu sürdürülebilir yaşam için farklı bakış açılarının farklı yaşantıların kısaca zihniyetleri ötekileştirmek yerine zengin kültür mirası olarak görülmesiyle mümkün olabileceğine inanmaktır. İnsanoğlu son zamanlarda doğayı kendi evinin dört duvarı ile sınırlı tutar oldu. Kazancını ve kaybını kedi cebinin ölçüsüyle bir tutar oldu. Her şeyin en iyisini, en güzelini kendi evlerine uyarlar oldu. Daha sonra canlıları unutur olduk, onlara bir yaşam alanı bırakmaz olduk. Ama yaşamın böyle gitmeyeceğini herkes biliyor, tahmin ediyor.

Bizler bu projeyi kollarımızı sıvarken ortak noktamız doğaydı, canlıydı, belki de buradaki bilgileri daha önce duyduk. Ama önemli olan bu salondan ayrılırken 'doğa için ne yapmalıyım?' sorusuna cevabı izleyeceğimiz filmlerde bulabileceğimizi umut ediyoruz. Bizleri bu projede yalnız bırakmayan yardımlarını esirgemeyen Artvin Belediyesi'ne sesimizi duyuran Radyo 08 Programı'na, kitapçıkları basan Hürriyet Matbaası'na ve bu mekanı bizlere verdiği için Artvin Çoruh Üniversitesi'ne ve Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman'a ve sizlere çok teşekkür ederiz. Sürdürülebilir bir yaşama kavuşmak dileğiyle herkese iyi seyirler."

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 18 Kasım 2015 Pazar gününe kadar devam edecek. CİHAN
<< Önceki Haber Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Artvin'de başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER