Suriye ateşkesi BM Güvenlik Konseyi'nde


Rusya ve ABD, Suriye'de ateşkesi öngören çözüm tasarısını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sundu. Venezuela BM daimi temsilcisi Rafael Ramirez, Rusya ve ABD'nin, 22 Şubat'ta anlaşmaya vardığı ateşkes kararını BM Güvenlik Konseyi'ne taşıdıklarını açıkladı.

BM'e sunulan tasarıya göre ateşkesin 27 Şubat'ta Şam saati ile 00.00'da (TSİ aynı) başlaması gerekiyor. Tasarının incelenmesinin zaman alabileceğini belirten Ramirez, BM Güvenlik Konseyi yetkililerinin ateşkes planı olabildiğince hızlı bir şekilde kabul edeceklerini söyledi.

Ateşkes tasarısının 26 Şubat'ta TSİ 22.00'da New York'ta yapılacak olan BM Güvenlik Konseyi oturumunda kabul edilmesi bekleniyor. Oturumda konuşacak olan BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın, ateşkesin başlaması için yapılan hazırlıklar konusunda bilgi verecek.

Tasarıda ayrıca, başta Uluslararası Suriye Destek Grubu üyeleri başta olmak üzere tüm ülkelere, Suriye'deki ateşkese destek vermek amacıyla çatışmada yer alan taraflar üzerindeki etkilerini kullanması çağrısı yapılıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Suriye ateşkesi BM Güvenlik Konseyi'nde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER