Suriye'de bir İranlı general daha öldürüldü


İran Haber Ajansı, Suriye'de, İran Devrim Muhafızları'na mensup bir generalin daha öldürüldüğünü açıkladı.

İran Haber Ajansı, Devrim Muhafızları'nın önemli bir komutanının daha Suriye'de öldürüldüğünü açıkladı. Ölen generalin isimini açıklamayan ajans, çatışmada Suriyeli askerlerin de öldüğünü belirtti. Çatışmanın IŞİD'le mi yoksa Özgür Suriye Ordusu'yla mı olduğu belirtilmedi.

Rusya geçen ay Suriye'de Beşşar Esed rejimini ayakta tutmak için IŞİD terör örgütüne karşı havadan operasyon başlattığını duyurmuştu. Bölgede tartışmalara neden olan bu operasyona Tahran yönetiminin de İran Devrim Muhafızları'ndan binin üzerinde asker gönderdiği iddia edilmişti. Ankara yönetiminin, Suriye'de IŞİD'in haricindeki diğer muhalif gruplara ait hedefler vurulduğu gerekçesiyle Rusya'ya tepki gösterdiği bu savaşta, Lübnan'daki Hizbullah da asker göndererek Esed rejiminin yanında yer almıştı.

SURİYE'DE ŞİMDİYE KADAR 21 İRANLI ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki askeri istihbarat operasyonlar birimi Kudüs Ordusu'nun Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Hemedani'nin, ekim ayında Suriye'nin Halep kentinde öldürüldüğü açıklanmıştı. Bu olaydan bir hafta sonra ise yine İran Devrim Muhafızları'nın İmam Hüseyin Tugayları komutanlarından Albay Müslim Hizab adlı İranlı komutan da başkent Şam'da öldürülmüştü.

Ayrıca Suriye İhvan-ı Müslimin Hareketi (Müslüman Kardeşler) sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son bir ayda aralarında üst düzey komutanların da bulunduğu 20 İranlı askerin öldürüldüğünü açıkladı. Öte yandan, Esed rejimine karşı savaşan IŞİD harici gruplardan da 1700 kişinin çıkan çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtildi.

MUHALİF GRUPLAR RUSYA'DA ESED REJİMİYLE TOPLANMA KARARI ALDI

Gelecek hafta Rusya'nın başkenti Moskova'da Suriye hükümeti ile IŞİD haricindeki muhalif grupların Rusya liderliğinde toplanma kararı aldıkları duyuruldu.

ABD, Rusya, Suudi Arabistan ve Türkiye Dışişleri Bakanları geçen ay Viyana'da Suriye'deki krizi aşmak için Ankara yönetiminin de kabul ettiği Devlet Başkanı Beşşar Esed'li geçiş dönemi konuşulmuştu. Toplantıda Rusya Devlet Başkanı Sergey Lavrov bu görüşmelere Mısır ve İran'ın da katılması gerektiğini belirtmişti. Türkiye ise İran'ın katılmasına olumlu bakarken Mısır'ın toplantıya dahil edilmesine sert bir şekilde karşı çıkmıştı. Aradan bir hafta geçtikten sonra Ankara yönetiminin karşı çıkmasına rağmen Mısır Viyana'daki ikinci toplantıya katılmıştı. Ayrıca iki haftadır gerçekleştirilen bu toplantılarda kesin bir neticeye varılamadığı açıklanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Suriye'de bir İranlı general daha öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER