Uwe Lehmann-Brauns doğup büyüdüğü Berlin'e sadık bir politikacı


Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partili politikacı Uwe Lehmann-Brauns doğup büyüdüğü kent Berlin üzerine bir kitap yayınladı. Tarihçi, sosyolog, sanatçı, siyasetçi gibi farklı mesleklerden 30 tanınmış şahsiyetin Berlin üzerine duygu ve düşüncelerini dile getirdiği kitap "Wer ist Berlin?-Berlin kimdir?" adını taşıyor.

Berlin'de bir dönem Parlamento Başkan Yardımcılığı görevini yürüten, aynı zamanda bir kültür uzmanı olan 77 yaşındaki Lehmann-Brauns Berlin'in çok katmanlı bir kent olduğunu belirtti ve kentin çok sık kabuk değiştirdiğine işaret ederek, "Berlin hiç bu kadar yaşanılacak bir kent haline gelmemişti. Berlin o kadar güzel bir kent oldu ki, herkes Berlin'e taşınmak istiyor. Ben de Berlin'den başka bir yerde yaşamak istemem." dedi.

Berlin'in yaşanacak bir kent haline gelmesinde Türklerin de pozitif katkısının bulunduğunu ifade eden CDU'lu politikacı, asıl mesleğinin avukatlık olduğunu ve Türk müvekkilleri aracılığıyla Türk toplumu ile Türkiye'yi yakından tanıma fırsatını bulduğunu belirtti. Türklerle çok iyi anlaştığını ve Türkleri çok insancıl bulduğunu söyleyen Lehmann-Brauns "Türklerle Almanlar birlikte yaşamıyorlar ama birbirlerine karşı da yaşamıyorlar. Biz şiddet olmadan yan yana yaşıyoruz, bu da güzel bir şey." dedi.

Berlin'e sadakatinin bir ifadesi olan "Berlin Kimdir?" adlı kitapta Wolfgang Schäuble (CDU) Berlin'in nasıl başkent olduğunu anlatıyor, Berlin eski Başbakanı Klaus Wowereit (SPD) kentin nasıl dünyaya açık bir metropol haline geldiğini tasvir ediyor. Yeşiller Partili Renate Künast ise Berlin'in geleceğini şekillendiriyor. Uwe Lehmann-Brauns'ın bir süre önce piyasaya çıkan kitabının tanıtımını CSU Berlin Teşkilatı Başkanı Frank Henkel yaptı. 270 sayfalık Berlin kitabını "Güzel bir kitap" olarak nitelendiren Henkel, kitabın baştan sona okunabilecek bir eser olduğu gibi, tek tek makalelerin de ayrı zamanlarda okunabileceğine işaret etti.

Kitapta makalesi bulunan 29 şahsiyet Berlin'e olan sevgilerini ifade ederken CSU'lu Peter Gauweiler kaleme aldığı yazıda Berlin'i memleket olarak benimseyemediğini dile getirdi ve "Bir Bavyeralı olarak Berlin'i çok telaşlı, gürültülü ve vahşi bulunuyorum." yorumunu yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Uwe Lehmann-Brauns doğup büyüdüğü Berlin'e sadık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER