Suriye Kürtleri, Rusya'dan askeri-teknik yardım almak istiyor


Suriye Kürtleri, Türkiye-Suriye sınırında gerilim giderek tırmanırken, Rusya'dan askeri-teknik yardım almak istiyor. Uluslararası Kürt Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Merab Şamoyev, kendisine Türkiye'nin faaliyetleri karşısında Rusya'dan beklentilerinin ne olduğunun sorulması üzerine "Kürtlerin şu anda ihtiyacı olan şey hava desteği. Diğer yandan Kürtlerin tanklara ve uçaklara karşı daha modern silahlara ihtiyacı var." dedi.

BATI DESTEK VERSEYDİ TÜRKİYE SURİYE'YE GİRERDİ

Merab Şamoyev, Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şamoyev, açıklamasında Batı'nın destek vermesi halinde Türkiye'nin "Suriye'yi işgal edeceğini" öne sürdü. Şamoyev, "Herkes Türkiye'nin Suriye'yi işgal edip etmeyeceğini konuşuyor. Sanırım eğer Batı'dan ve diğer ülkelerden destek gelseydi, işgal ederdi." diye konuştu.

Kürt yetkili, "Ama eğer bu çılgınca adımı atmış olsaydı, bu Türk rejiminin ve Türkiye'nin sonu olurdu. Bu durumda dünyadaki bütün Kürtler bu saldırıya engel olurdu. Rusya da tarafsız kalmazdı sanıyorum." ifadelerini kullandı.

ESED'E GÜVENMİYORUZ; AMA ASKERİ GÜÇLE DEVRİLMESİNE KARŞIYIZ

Suriye rejimi hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Uluslararası Kürt Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı, Beşşar Esed'e güvenmediklerini; ancak güç kullanılarak gönderilmesine de karşı olduklarını belirtti. Merab Şamoyev, "Kürtler kesinlikle askeri bir çözüme ve Beşşar Esed rejiminin devrilmesine karşı. Bu Suriye halkının kendi iç meselesi, Beşşar Esed'in geleceğine karar vermek onların meselesi." diye kaydetti.

Şamoyev, "Diğer yandan Kürtler, Kürtlerin hakkını reddeden ve tarih boyunca onlara karşı baskıcı bir politika izleyen Esed rejimine güvenmiyor." diye ekledi.

ANKARA PATLAMASININ ARKASINDA SURİYE KÜRTLERİ YOK, KÜRTLER BUNU NEDEN YAPSIN?

Öte yandan Şamoyev, Suriye Kürtlerinin Türkiye'de 17 Şubat ve 18 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen terör saldırılarına dahil olmadığını öne sürdü. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırıların arkasında PYD'nin olduğunu açıklamışlardı.

Merab Şamoyev, "Suriye Kürtleri bu suçlamaları hemen yalanladılar ve bu terör saldırılarını kendilerinin yapmadığını söylediler. Suriye Kürtleri bunu neden yapsın?" şeklinde konuştu.

PATLAMA, BAHANEYE İHTİYACI OLAN AK PARTİ PROVOKASYONU OLABİLİR

Şamoyev, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürtler savunmadalar. Saldırıya uğradıklarında kendilerini savunuyorlar. Hem PKK hem de Salih Müslim'in PYD'si, Türk topraklarında sivillere karşı bu tür eylemler içinde olmadıklarını belirttiler. İki seçenek var. Bu, Suriye ve Suriye Kürdistan'ını bombalamak için bahaneye ihtiyacı olan AK Parti'nin bir provokasyonu olabilir veya bir kara operasyonu gerçekleştirmek için olabilir."

Saldırının arkasında IŞİD'in de olabileceğini belirten Şamoyev, "Bu mümkün, terör saldırısının IŞİD üyeleri tarafından gerçekleştirilmiş olması mümkün." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Suriye Kürtleri, Rusya'dan askeri-teknik yardım almak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER