Tahliye kararını eleştiren Bozdağ'a çok konuşulan cevap

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Karaca ve polisler hakında çıkan tahliye kararı sonrası attığı tweete meslekten atılan Polis Şefi Kadri Cemil Yiğit'ten sosyal medyanın gündemine oturan cevap...

Tahliye kararını eleştiren Bozdağ'a çok konuşulan cevap

Algı operasyonları kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 63 emniyet mensubu hakkında tahliye kararı çıktı. Mahkeme kararının ardından yine bir dizi hukuksuzluğa imza atılırken; bazı siyasilerin provakatif nitelikteki açıklamaları dikkat çekti.

İki ay öncesine kadar Adalet Bakanlığı görevini yürüten Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da tahliye kararı sonrası çok sayıda tweet attı. Kararı veren 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ni dahi bilmeyerek, “İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararı, yetkisiz ve görevsiz bir mahkemenin verdiği, kanunu tanımayan bir karardır.” şeklinde ilginç bir tweet atan eski Adalet Bakanı sosyal medyada da alay konusu oldu. Ancak hatasını daha sonra anlayıp 29’u 32’i yaparak tekrar bir tweet atan Bozdağ’ın tek mesajı bu değildi.

“Kararı veren hâkime soruyorum: Siz anayasaya, kanuna ve hukuka uygun bir vicdani kanaatle mi yoksa başka bir bağlılıkla mı bu kararı verdiniz?” şeklinde başka bir tweet atan Bozdağ’a karşılık verilen bir cevap çok konuşuldu.

İstanbul Emniyeti'nde yıllarca sol örgütlerle mücadele eden uzman ekibin içerisinde yer alan ve 22 Temmuz Sahur Operasyonu'nda gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra meslekten atılan Polis Şefi Kadri Cemil Yiğit, Bozdağ’ın ilginç Tweet’ne , “Biz o soruyu 22 Temmuz’da arkadaşlarımızı tutuklayan hâkime sorduk, başını öne eğdi! Bilginiz olsun!” şeklinde bir cevap verdi. Eski Polis Şefi Yiğit’in cevabı sosyal medyada kısa süre içerisinde çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Öte yandan hukuku hiçe sayarak, siyasi bir propaganda aracı haline getiren Bozdağ gibi bir ismin daha önce Adalet Bakanlığı yapması da sosyal medyada gündemine oturdu. 

Tarihi 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunda görev aldığı gerekçesiyle tutuklanan Polis Şefi Kadri Cemil Yiğit, "Polisim ben polis! Hırsız, terörist gördüm mü bulur, yakalarım" demişti. 

Meydan
<< Önceki Haber Tahliye kararını eleştiren Bozdağ'a çok konuşulan cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER