Taşeron işçiler gibi vekil imamlar da kadro bekliyor

Taşeron işçiler gibi vekil imamlar da kadro bekliyor

Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, siyasilerin taşeron işçilere yönelik verdiği sözlerin vekil imamlar ve fahri öğreticileri de kapsaması gerektiğini söyledi.

Türkiye genelinde 14 bin kadar fahri Kur'an kursu öğreticilerinin bulunduğunu belirten Arabacı, sosyal ve ekonomik sorunlarla mücadele ettiklerini, fedakârca ve gönüllü olarak çeşitli imkansızlık içerisinde görev yürüten fahri din gönüllülerinin umutla atamalarının yapılmasını ve iş güvencelerinin yasal güvenceye alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Arabacı, "Öncelikle fahri Kur'an kursu öğreticileri Diyanet İşleri Başkanlığının önünde duran büyük sorunlardan birisidir. Yıllardan beri var olagelmiş kurumun tabiri caizse baş elemanlarındandır." dedi.

Fahri öğreticilerin Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan tam anlamıyla yararlanamadıklarını vurgulayan Arabacı, şunları kaydetti: "Fahri öğreticilerin çalışma şartları hem çok ağır hem de maddi yönden çok mağdurlar. Kadrolu görevlilerle aynı şartlarda çalışmaktadırlar. Görev yaptıkları yerler çok uzak. Kur'an kursu öğreticisinin hafta içinde fiilen çalışmış olduğu günlere ait SGK keseneğinin yatırılması nedeniyle mağduriyet yaşıyorlar. Sigortaları 30 gün üzerinden yatırılmadığı için hastalık halinde hastanelerde sıkıntı yaşıyorlar. Mağduriyet sadece bununla da sınırlı değil, emeklilik süreleri de uzuyor. Sigortaları 30 gün üzerinden yatırılmadığı için daha geç emekli olacaklar."

Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sayıları 3 bini bulan vekil imam, müezzin kayyım ve fahri Kur'an kursu öğreticilerine büyük haksızlık yaptığını ileri sürdü. Vekil olarak görev yapanların kadrolu imamların maaşının yarısını aldığını, iş güvencesinin olmadığını belirten Arabacı, "Bu insanların aile huzuru bozuldu." dedi.

Arabacı, vekil din görevlilerinin kadrolu imamlarla aynı hizmeti verdiğini, birçoğunun da merkezi camilerde görev yaptığına dikkat çekti. Vekil din görevlilerini Diyanet İşleri Başkanlığı'nın atadığını vurgulayan Arabacı, bu imamların bir çoğunun hafız olduğunu dile getirerek, "Vekil din görevlileri istenilen kriterleri taşıdığı için ataması yapılıyor." diye konuştu.

Ayhan Arabacı, "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlar kamuda taşeron işçi statünde görev yapan asıl işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi. Aynı duyarlılığı Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yıllarca fahri Kuran kursu öğreticiliği ve vekil imam ve müezzin kayyımlığı yapan binlerce görevlide müjde beklemektedirler." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Taşeron işçiler gibi vekil imamlar da kadro bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER