Taşpınar: Olimpiyatlardan iki madalya beklentimiz var

Taşpınar: Olimpiyatlardan iki madalya beklentimiz var

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, bir yıl öncesine kadar olimpiyattan hiçbir beklenti olmadığını söyleyerek, şimdi madalya beklentisinin olduğunu söyledi. Taşpınar, "4 sporcuyla da 10 sporcuyla da gitsek iki madalya beklentimiz var." dedi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, bir restaurantta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Zorlu bir dönem geçirdiklerini aktaran Taşpınar, 2016 Rio Olimpiyatları'yla ilgili madalya beklentileri açıkladı. Zorlu bir dönemden geçildiğinin altını çizen Taşpınar, "Olimpiyatlar için iki tane dünya şampiyonasında puan toplamamız gerekiyordu. Kazakistan ve ABD'de yapılan dünya şampiyonası." diyerek, şunları söyledi:

"2013'te göreve gelişimizi biliyorsunuz. Doping illetine bulaşmıştık. 51 sporcu dopingden yakalanmıştı. Elimizde sporcu yoktu. Kazakistan'da 9 puan alarak 45. olduk. Ama şimdi burada 17. olduk 68 puan aldık. Toparlandık. Bayanlarda geçen yıl takım fena değildi. O bakımdan bayanlarda 3 kota almayı başarabildik. Erkeklerde başaramadık. 68 puan almamıza rağmen, eğer bu yılki puan geçerli olsa 4 kota alıyoruz. Fakat ikiye bölündüğü için yeterli olmadı."

"4 SPORCUYLA DA 10 SPORCUYLA DA GİTSEK İKİ MADALYA BEKLENTİMİZ VAR"

Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar, "Nisan ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda ilk 7'ye girilmesine kesin gözüyle bakıyoruz. Orada bir kota alacağız." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Diyelim bir aksilik oldu, Daniyar İsmayilov, dünya şampiyonasında aldığı bir ve üçüncülükten dolayı bize bir kotayı verecekler. Biz halter federasyonu olarak bir iki yıl öncesine kadar olimpiyattan hiçbir beklentisi yok iken şu anda olimpiyatlarda madalya beklentimiz var. 4 sporcuyla da 10 sporcuyla da gitsek iki madalya beklentimiz var. Bu önemli bir hedef. Çok büyük bir şans yakalamış olduk. Kolay olmadı."
CİHAN
<< Önceki Haber Taşpınar: Olimpiyatlardan iki madalya beklentimiz var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER