Tatvan'ın 'Kar timi' ilçedeki son kar birikintilerini temizliyor


Bitlis'in Tatvan ilçesinde belediyenin oluşturduğu 80 kişilik kar timi, kış sezonu boyunca aralıksız çalışarak ilçe merkezini tamamen kardan temizledi.

Bu yıl da çetin bir kış geçiren Tatvan'da havaların iyiden iyiye ısınmaya başlamasıyla birlikte karla mücadelenin de sonuna gelindi. Kış sezonu boyunca aralıksız çalışarak ilçe merkezinde iş makinelerinin giremediği alanları insan gücüyle açmaya çalışan Tatvan Belediyesi'nin 'Kar timi' ekibi, bu günlerde ilçe merkezindeki farklı noktalarda kalan son kar birikintilerini temizlemeye çalışıyor. Kar timinin son kar mücadelesinin ardından ise ilçede bahar temizliğine başlanacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, Tatvan çarşı merkezinde kar temizleme çalışmalarının tamamlandığını ve ara cadde ile sokaklardaki çalışmaların ise aralıksız sürdüğünü belirtti. Menteş, kış sezonu boyunca 21 iş makinesi ve 80 personel ile birlikte gece ve gündüz saatlerinde aralıksız çalıştıklarını söyledi.

Kar temizleme çalışmaları hakkında gazetecileri bilgilendiren Menteş, şöyle konuştu: "Bu yıl bölgede yoğun kar yağışı yaşandı. Biz de belediye olarak kar yağışının ilk günü itibarıyla aralıksız kar temizleme çalışmaları yürüttük. Bu kapsamda ilçe merkezinde 21 iş makinesi ve 80 personel ile birlikte gece gündüz karla mücadele çalışması yürüttük. Ayrıca, oluşturduğumuz 80 kişilik kar timi ise iş makinelerinin rahat çalışamadığı yerlerde görev aldı. Bu sayede çarşı merkezindeki kara yolu, kaldırım ve orta refüjlerde biriken karlar tamamen temizlenmiş oldu. Şu an çarşı merkezi tamamen kardan temizlenmiş durumda ve ara cadde ile sokaklarda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Halkın rahat edebilmesi için her alanda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yürütüyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber Tatvan'ın 'Kar timi' ilçedeki son kar birikintilerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER