Tayland'da Türk Okulundan Matematik olimpiyatı

Tayland'da Türk Okulları'nın düzenlediği Matematik Olimpiyatı'na yoğun ilgi.

Tayland'da Türk Okulundan Matematik olimpiyatı

Tayland'da faaliyet gösteren Pan-Asia Uluslararası Türk Okulu, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlediği 5. Uluslararası Matematik Olimpiyatı ile büyük takdir topladı. Olimpiyata 11 ülkeden, 160 takımdan oluşan toplam 453 öğrenci katıldı.

Tayland'da faaliyet gösteren Pan-Asia Uluslararası Türk Okulu, ülke genelinde sahip olduğu başarılı imajını yükseltmeye devam ediyor. Türk okulunun düzenlediği 5. Matematik Olimpiyatı (Math Challenge V), bu başarı grafiğini daha da yükseltti.

Olimpiyata katılan 453 öğrenci, birinci olabilmek için ter döktü. Bu arada Taylandlı aileler, çocuklarını yalnız bırakmadı. Öğrenciler sınıflarda birinci olmak için yarışırken, aileleri de okulun yemekhanesinde kendilerine ikram edilen Türk yemeklerinden tattı. Burada aileler birbirleriyle tanışma fırsatı da buldu.

Tayland Kültür Bakan Yardımcısı Dr. Chaweerat Kasetsoontorn da olimpiyatlara katılarak, başarı olan öğrencilere madalya ve sertifikalarını takdim etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Pan-Asia Uluslararası Okul Müdürü Serhat Demir, günümüzde matematiğin önemine vurgu yaptı. Demir, katılan öğrencilere, velilere ve okulda üstün gayretlerinden dolayı öğretmen arkadaşlarına teşekkür etti.

Geçtiğimiz sene lise 2 kategorisinde birinci olan öğrenci Kenny adlı öğrenci, geçen sene birinci olduğunu, bu sene de lise 3 kategorisinde birinci olmak için elinden geleni yapacağını söyledi. 

Tayland Kültür Bakan Yardımcısı Dr. Chaweerat Kasetsoontorn ise Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonlarına yaptığı açıklamada, "Pan-Asia Uluslararası Okulu’nu düzenlemiş olduğu olimpiyat’tan dolayı tebrik ediyorum. Burada 11 ülke bir araya geldi, bunlar burada sadece matematiğin yanı sıra kültür ve gelenekleri de öğrenme fırsatı buluyorlar." diye konuştu.
<< Önceki Haber Tayland'da Türk Okulundan Matematik olimpiyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER