Tayvanlı turistler, gül hasadına şahitlik etti

Tayvanlı turistler, gül hasadına şahitlik etti

Gül hasadının başladığı Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Senir beldesi, hasat mevsiminde Tayvanlı turistleri misafir etti. Gül suyu ve gül yağının nasıl çıkarıldığını görmek isteyen Tayvanlı turistler, bol bol fotoğraf çekti. Geceyi Isparta'da geçiren ve sabahın ilk ışıklarıyla gül bahçelerine giden Tayvanlı turistler, bahçelerden gül topladı, hem geleneksel, hem modern yöntemle gül suyu ve gül yağının nasıl çıkarıldığını yerinde gördü.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) turizmin yıla yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında geçen yıl gül turizmi de başlatıldı. Bu çerçevede 2015'in ilk kafileleri gelmeye başladı. Sadece gül çiçeği toplamak için mayıs- haziran aylarında her yıl dünya gül yağı üretiminin yüzde 30'unu gerçekleştiren Bulgaristan'a binlerce turistin gittiğini ve en az bir hafta kalıp çevrede kültür turlarına katıldıklarını belirleyen BAKA'nın çalışmaları sonucunda geçen yıl başlayan gül turizmi bu yıl da bölgeye yayılarak sürüyor. Tayvan, Japon, Taylandlı, Malezyalı ve Koreli turistlere yönelik çalışan Dorak ile Olympian tur firmaları bu yılki tur programlarında Isparta'ya da yer verdi.

GÜL YAĞININ NASIL ÇIKARILDIĞINI GÖRDÜLER

Geçen yıl Isparta'nın Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesinde başlayan turlar, bu yıl Keçiborlu ilçesine bağlı Senir beldesinin Ardıçlı Köyü'ne gerçekleştirildi. Aynı gün 2 otobüsle 55 Tayvanlı turist bölgeye geldi. Gül hasat sezonuna başlayan ve gül turizminde ilk kafileleri karşılayan Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu ile Sebat Gülyağı Fabrikası yetkilileri, Tayvanlı gruplara eşlik etti. Sabah gül kokusu bürünen göl manzaralı bahçelerden gül toplayan, güller arasında bol bol fotoğraf çektiren turistler, geleneksel kara kazanda ve modern fabrikada gül suyu ve gül yağının nasıl çıkarıldığını da yerinde gördü.

CİHAN
<< Önceki Haber Tayvanlı turistler, gül hasadına şahitlik etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER