TBF, İzmir'den aldığı All Star için 'İzmir'de yapılsın' kararı almış


Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), All Star maçlarının İzmir'de oynanması için yönetim kurulu kararı almıştı. Buna rağmen maçlar İzmir'den alınıp İstanbul'a verildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu buna bahane olarak önce Halkapınar Salonu'nun bakımda olmasını göstermişti. Gelen tepkiler üzerine TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu, "All Star etkinliğinin İzmir ya da İstanbul'da düzenlenmesini ön görmüştük" derken, belgeler ise maçların İzmir'de oynanması için TBF yönetim kurulunun aldığı kararı gösteriyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun All Star'ı gerekçesiz olarak İzmir'den alıp İstanbul'a vermesine tepkiler büyüyor. TBF'nin resmi sitesinden önceki gün 23-24 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan organizasyon Halkapınar Spor Salonu'nun bakımda olduğu bu sebepten dolayı All Star 2015'in İstanbul Ülker Sports Arena'ya alındığı açıklanmıştı. Fakat durumu öğrenen İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sert tepki gösterip böyle bir tadilatın olmadığını söyleyince haber Türkiye Basketbol Federasyonu internet sitesinden aniden kaldırıldı. Dün ise İzmir'e nasıl haksızlık yapıldığı bir kez daha ortaya çıktı. Konuyla TBF CEO'su Hidayet Türkoğlu yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türkiye Basketbol Federasyonu olarak organizasyonların yer ve tarihleriyle ilgili oluşturduğumuz takvimde All-Star etkinliğinin İzmir ya da İstanbul'da düzenlenmesini ön görmüştük. Daha önce de All-Star organizasyonuna ev sahipliği yapan İzmir Halkapınar Spor Salonu ile İstanbul Ülker Sports Arena'nın bu etkinlik için uygun salonlar olduklarına karar verdik. Ancak TBF olarak bu süreçte karar vermede son noktayı koymamıştık. Kısa süre içerisinde İzmir yerine İstanbul'da bu organizasyonu gerçekleştirmeyi düşünmemizde; Ülker Sports Arena'nın Halkapınar Spor Salonu'na nazaran kapasitesinin daha yüksek olması ve bu önemli etkinliği daha fazla seyirci kitlesinin yerinde takip edeceği gerçeği TBF Yönetimi olarak bu kararı almamızda etken oldu." denildi.

Fakat Türkoğlu bu açıklama ile CEO'su olduğu Türkiye Basketbol Federasyonu'nun zor duruma düşürmüş oldu. Çünkü Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 30 11. 2015 tarihinde yaptığı toplantıda yönetim kurulunun aldığı kararların 3. maddesinde organizasyonun İzmir'de yapılmasına karar verildiği açıklanmıştı. Altında ise yönetim kurulunun imzası bulunuyordu. Yine Spor Toto Basketbol Ligi'nin sitesinde de Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu imzalı açıklamada All Star'ın İzmir'de yapılacağı açıklanıyordu. Her iki sitedeki açılamada ve yönetim kurulu kararlarında Türkoğlu'nun söylediği gibi İstanbul Ülker Arena'nın adı dahi geçmiyordu. Bu da İzmir'e oynanan oyunun ne kadar açık olduğunu belgeliyordu.
CİHAN
<< Önceki Haber TBF, İzmir'den aldığı All Star için 'İzmir'de yapılsın'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER