TBMM Başkanı Kahraman: Bu ve benzeri saldırıları lanetliyorum


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'ye ve şehit olan polis memuruna Allah'tan rahmet diledi. Kahraman, yaptığı açıklamada. "Ülkemizin istikrarını hedef alan bu ve benzeri saldırı lanetliyorum. Böyle saldırılara millet olarak boyun eğmeyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum." dedi.

Meclis, hükümet programını görüşmek üzere toplandı. Önceki oturumlarda yemin etmediği için kürsüye çağrılan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, elinde Elçi'nin fotoğrafıyla çıktı. Atalan, "Tahir Elçi'ye rahmet diliyorum. Olayı şiddetle kınıyorum." dedikten sonra yemin etti.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise milletvekillerinin gündemdışı görüşme taleplerinin yerine getirilmesi talebinde bulundu. Müzakerelerin yoğun olduğu dönemde gündemdışı konuşmalar verilmediğini belirten Meclis Başkanı Kahraman, "Hükümet programı konuşulacağı için gerektiğinde söz verilecektir." dedi. HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken de gündemdışı söz verilmesi talebinde bulundu. Kahraman, yaptığının usul ve Anayasa'ya uygun olduğunu belirterek, gündemdışı söz vermeyeceğini ifade etti.

CHP ve HDP grup başkan vekillerinin usul tartışması taleplerini reddeden İsmail Kahraman, ısrar üzerine parti gruplarına beşer dakikalık söz verdi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER