TBMM Başkanı Kahraman'dan Nevruz mesajı


TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kahraman, geçmişten bugüne taşınan folklorik geleneklerden biri olan ve baharın gelişini kutlama amacı taşıyan Nevruz Bayramı'nın huzur ve mutluluk içinde geçmesini diledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Geçmişten bugüne taşınan folklorik geleneklerden biri olan ve baharın gelişini kutlama amacı taşıyan Nevruz Bayramı'nın huzur ve mutluluk içinde geçmesini dileyen Kahraman mesajında, "Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya halkları tarafından binlerce yıldır kutlandığı bilinen Nevruz Bayramı gününde, insanlarımız arasındaki kardeşlik bağlarının çok daha güçlü hale gelmesini temenni ediyorum." dedi.

Böylesi günlerin çatışma ve gerginliğe değil, kardeşlik ve dostluk duyguları içinde yardımlaşma ve dayanışmaya yol açmasının herkesin ortak beklentisi olduğunu dile getiren Kahraman, şu ifadeleri kullandı: "Unutmayalım ki bizler; ancak ortak inanç, kültür ve tarih bilincine sahip insanlar olmamız durumunda bu topraklarda huzur ve mutluluk içinde yaşamımızı sürdürme imkanına kavuşabiliriz. Ancak birliğimize ve dirliğimize hizmet eden kutlamalar, milletimiz ve ülkemiz için gerçek bir değer taşıyabilir. Anadolu topraklarını yeniden emperyalistlerin oyun sahası olmaktan çıkartmak ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyen fesat ve nifak odaklarını hayal kırıklığına uğratmak ortak hedefimiz olmalıdır. Bu çerçevede, böylesi günlerin kötü emeller ve art niyetler için istismar edilmesine izin vermemek suretiyle, bizleri korku, panik ve endişeye sevk etmek isteyen, ülkemizi istikrarsızlaştırıp yönetilemez hale getirmeyi hedefleyen hain mihraklara fırsat vermeyeceğimize inancım tamdır.

Bu vesileyle, dünya kültür mirasının bir parçası kabul edilen Nevruz Bayramı gününün mutluluk ve huzur içinde geçmesini diliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Kahraman'dan Nevruz mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER