TBMM Başkanı Kahraman: Yasama ve denetim faaliyetleri tarafsızlıkla yürütülecek


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, gerçekleştirilecek yasama ve denetim faaliyetlerinin Anayasa'ya, mevzuata ve İç Tüzük'e uygun olarak tam bir tarafsızlık içinde yürütüleceğini söyledi. Kahraman, "İnanıyorum ki milletvekillerimiz ve partilerimiz, Meclisimizin etkin ve verimli bir şekilde çalışmasında, saygınlığının korunmasında gereken hassasiyeti gösterecektir, milletimizin bizden beklentisi de budur." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis başkanını seçmek üzere toplandı. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal'ın yönettiği birleşimde Meclis başkanlığı için AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve HDP İstanbul Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarıştı.

Yapılan ilk iki turda Meclis başkanı seçilemedi. Üçüncü turda yapılan seçimde AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Anayasa'da öngörülen çoğunluğu sağlayarak 316 oyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildi.

Konuşmak için söz alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Başkanlığı gibi yüce bir görevi tevdi ederek şahsına gösterilen güvene şükranlarını sundu.

"Bu dönemde yapacağımız çalışmaların milletimizin esenliğine, huzuruna, mutluluğuna, devletimizin her yönden daha da gelişmesine katkı sağlayacağını diliyorum, umuyorum." diyen İsmail Kahraman, şöyle devam etti: "Belirtmek isterim ki gerçekleştireceğimiz yasama ve denetim faaliyetleri Anayasa'ya, mevzuata ve İç Tüzük'e uygun olarak tam bir tarafsızlık içinde yürütülecektir. İnanıyorum ki milletvekillerimiz ve partilerimiz Meclisimizin etkin ve verimli bir şekilde çalışmasında saygınlığının korunmasında gereken hassasiyeti gösterecektir, milletimizin bizden beklentisi de budur. Bu vesileyle, kuruluşundan bugüne kadar Meclisimizde görev yapmış olanlardan vefat edenleri rahmetle ve minnetle anıyor, yaşayanlara hayırlı ömürler niyaz ediyorum. Meclisimizin 26'ncı döneminin yemin töreni ile başkanlık seçimi çalışmalarını yöneten geçici başkanlık divanının başkanı Sayın Deniz Baykal'a ve üyelere teşekkürler ediyorum. Milletimize ve devletimize hayırlı neticeler sağlayacak çalışmalar yapmayı bizlere nasip etmesini Allah'tan diliyorum. Göstermiş olduğunuz teveccühe şükranlarımı sunuyor, hepinizi tekrar saygıyla selamlıyorum."

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, söz alarak "Sayın Başkanı kutluyorum, tebrik ediyorum. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'nın yaptığı teşekkür konuşmasında bu Meclis'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamasına üzüldüm." şeklinde konuştu.

Bu sözler üzerine Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "Ben onunla ilgili ibare kullandım efendim. Bütün hizmet verenleri rahmetle andım. Kaldı ki salı günkü oturumda geniş şekilde konuşacağım." karşılığını verdi.

Meclis Genel Kurulu birleşimi, gündemde yer alacak konuları görüşmek üzere 24 Kasım 2015 Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapandı. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Kahraman: Yasama ve denetim faaliyetleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER