Akıllı fotoğraf makinesi geliyor

Samsung bu ürünüyle rakiplerine fark atacak...

Akıllı fotoğraf makinesi geliyor

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarıyla Apple'ı birincilik koltuğundan eden Samsung'un yeni kozu akıllı fotoğraf makinesi. Amerika ve İngiltere pazarında satışa çıkan yeni cihaz Ocak ayında Türkiye piyasasında tüketicilerle buluşuyor.

Samsung Dijital Görüntüleme Ürün Grubu Müdürü Cenk Güler, her alanda olduğu gibi bu grupta da pazar liderliğini hedeflediklerini söyledi. Güney Koreli teknoloji üreticisi, fotoğraf makinelerinde dördüncü sıradayken son gelişmelerle birinci sıraya yerleşti. Samsung Galaxy NX, 1.6GHZ dört çekirdekli işlemcisi ve 2GB RAM miktarı ile Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi (Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Play destekli) üzerine kurulmuş durumda. Teknik olarak içerisinde 20.3 MP APS-C CMOS sensörün yer aldığı model, ayrıca 100-25.600 ISO aralığına, 4.8-inç HD TFT LCD dokunmatik ekrana, hibrit otomatik netleme sistemine, maksimum 1/6000 enstantane hızına, DRIMe IV görüntü işlemcisine ve saniyede 8.6 kare seri çekim hızına sahip.

3G ÖZELLİĞİ İLE FOTOĞRAFLAR ANINDA İNTERNETTE

Zaman gazetesinin haberine göre, akıllı kamera özelliklerini geniş kablosuz bağlantı seçenekleri ile karşılayan Galaxy NX aynasız fotoğraf makinesi, bu açıdan üzerinde WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, 3G/4G LTE mobil geniş bant bağlantı özelliklerini barındırıyor. GPS, GLONASS (A-GPS) desteklerinin de unutulmadığı fotoğraf makinesi, ekstra olarak ivmeölçer, pusula, jiroskop ve yakınlık sensörü ile üst seviye kullanıcı deneyimi sağlayabiliyor. 16GB dahili hafızası yanında microSD yuvası üzerinden 64GB'a kadar SD / SDHC / SDXC hafıza kartlarının kullanılmasına izin veren Galaxy NX, 136.5 x 101.2 x 25.7mm boyut ve batarya hariç 410 gram, 4360 mAh batarya dahil 495 gram ağırlık değerleriyle karşımıza çıkıyor. Modelin çıkış fiyatı ise henüz belli değil. Ancak ürün Amerika'da 1600 dolardan satılıyor.

<< Önceki Haber Akıllı fotoğraf makinesi geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER