Evinizin üzerinden geçtiğinde mesaj atacak!

Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) evinizin üzerinden geçtiğinde NASA size mesaj gönderecek...

Evinizin üzerinden geçtiğinde mesaj atacak!

Uluslararası Uzay İstasyonu, güneş ve aydan sonra gökyüzündeki 3. parlak nesne. İstasyonu, teleskop olmadan da kolayca görebilirsiniz. UUİ dünyanın yörüngesinde döndüğünden istasyonun herhangi bir anda tam olarak yerini belirlemek çok zor.

NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi Görev Kontrol Merkezi, dünya çapında, uzak mesafelerden de uzay istasyonu rahatça görülebilen 4600 karasal bölge tespit ediyor. NASA bu bölgeleri, UUİ sizin evinizden geçmeden birkaç saat önce elektronik posta veya mesaj yoluyla sizi haberdar ediyor.  

NASA'dan yapılan açıklamaya göre: "Bu servis size sadece açık görüş zamanlarını, yani istasyon yeterince yüksekteyken ve gözetlenen yerden belirli bir müddet görülebilirken bildirecek. Bu fırsat size haftada bir yada iki kez yada en kötü ihtimalle ayda iki kez ulaşacak. Bu aralıklar dünyanın konumuna göre değişecektir. Yani bu gözlem zamanları arasındaki aralık olduğunuz bölgede fazla olursa üzülmeyin."

Mahallenizin yakınında bu belirlenmiş mekanlarda gözlem yapmak için kaydınızı yaptırdığınız zaman bu fırsattan yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca servis kişiye sabah ve akşam gözlem fırsatları da sunuyor.
<< Önceki Haber Evinizin üzerinden geçtiğinde mesaj atacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER