İlk uçan araba sistemi kuruluyor

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de dünyanın ilk uçan araba sistemi kuruluyor.

İlk uçan araba sistemi kuruluyor

İsrail Uzay ve Havacılık Dairesi'nin bahçesinde 500 metre uzunluğunda manyetik bir ray inşaa edilecek. Manyetik ray ile araçların havada kalması hedefleniyor. İlk başta deneme amaçlı yapılacak olan bu sistemin kurucusu olan skyTran adlı şirket, projede başarı sağlanırsa ticari uygulamaya geçirecekleri bilgisi geldi. Araçlar için kilometre uzunlukta raylar kurulacak ve iki kişilik araçlar trafiğin yoğun olduğu bölgelerde kullanılacak. Akıllı telefon ile araçların çağrılacağı bir sistemle birlikte belrtilen isyasyondan alınıp yolcu istediği adrese uçan araba ile götürelecek. Araçlar saatte 70 km hız yapacaklar. Fakat ticari uygulamalarda bu hızın 240 kilometreye kadar çıkması bekleniyor.

SkyTran'in aralarında Hindistan ve ABD'nin de olduğu başka ülkeler için de benzer projeleri var. Ancak bunlar İsrail'deki pilot uygulamanın başarısına bağlı olacak.

Merkezi, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi'nin California'daki araştırma parkında olan SkyTran şirketi projenın 2015 yıl sonuna kadar devreye gireceğini ve kamu taşımacılığında devrim yapacakjlarnı söylüyor.

Şirketin İcra Kurulu Başkanı Jerry Sanders, İsrail Uzay ve Havacılık Dairesi'yle yaptıkları anlaşmanın proje için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu vurguladı.
<< Önceki Haber İlk uçan araba sistemi kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER