İran'dan Türkiye'ye şok saldırı

İranlı hackerların, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkeye siber saldırı düzenlediği ortaya çıktı.

İran'dan Türkiye'ye şok saldırı

Kalifornia merkezli güvenlik firması Cylance tarafından 2 yıldır yapılan sanal takibe göre İran, 16 ülkede kritik öneme sahip enerji, ulaşım ve sağlık servislerinin de içinde olduğu 50 noktaya siber saldırı yaptı.

New York Times’ta (NYT) çıkan habere göre, bir başka güvenlik şirketi Crowdstrike ise son 9 ay içinde yaptığı çalışmada İranlı hackerlerın siber saldırıda bulunduğunu tespit etti. İranlı hackerların, Türkiye, ABD, Kanada, İsrail, Hindistan, Katar, Kuveyt, Meksika, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İngiltere, Çin ve Güney Kore’ye karşı siber saldırı düzenleyerek devletlerin gizli bilgilerini ele geçirmeye çalıştığı belirtildi.

Hackerların özellikle, bilgisayar sistemlerini kilitleyebilecek ve kritik kontrol noktalarını ele geçirecek saldırılarda bulunduğu ifade edildi.

Cylance’nun konuyla ilgili raporunda ise hackerlar, ABD Deniz Kuvvetleri’nin San Diego’daki bilgisayar ağına girerek ülke genelinde bulunan denizci ve siviller arasındaki iletişime müdahale etti. Bunun yanı sıra saldırganların büyük hava yolları şirketleri, tıp fakülteleri, enerji şirketleri, otomobil üreticileri, doğal gaz üreticileri ve askeri birliklere iş yapan şirketlerin de bilgi datalarına girdiği tespit edildi.

İranlıların özellikle aralarında Güney Kore, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın da bulunduğu bazı ülkelerdeki hava yollarının uçak hareket kapılarını ve güvenlik sistemini değiştirip insanları yanıltmaya çalıştığı kaydedildi. 
<< Önceki Haber İran'dan Türkiye'ye şok saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER