iPhone'u tahtından edecek!

Samsung yeni telefonunu bu hafta tanıtacak. Samsung ile Apple arasındaki savaşta bu hafta yeni bir cephe açılıyor.

iPhone'u tahtından edecek!

Samsung'un New York'ta tanıtacağı Galaxy 4 modelinin iPhone'u tahtından indirebileceği öne sürülüyor. Yeni telefonda göz hareketiyle, ekrandaki görüntüyü aşağı-yukarı kaydırmanın ya da bir bir videoyu durdurmanın mümkün olacağı iddia ediliyor.

Guardian gazetesinin haberine göre yeni telefonun tanıtımı Amerikan Grammy müzik ödülü törenlerine ev sahipliği yapan Radio City'de gerçekleştirilecek. Times meydanından canlı yayınlanacak törenle, Seul ile Silikon Vadisi arasındaki rekabet yeni bir boyut kazanacak.

Gözle hareket

'Samsung'un iPhone 5'e cevabı' diye nitelenen Galaxy S4'te, S3 modellerinde mevcut olan ve kullanıcının göz hareketlerini takip eden sistemi temel alan bir teknolojinin kullanılacağı öne sürülüyor. Bu modelde telefona baktığınız sürece ekran kararmıyor.
Samsung'un Ocak'ta göz hareketiyle görüntüyü durdurma ve ekranı kaydırma teknolojisinin patentini aldığı belirtiliyor.

'5 inç ekran, 8 çekirdekli işlemci'

İddialara göre, yeni telefon 5 inç büyüklüğünde olacak. 13 megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamerası olacağı öne sürülen telefon sekiz çekirdekli bir işlemciyle çalışacak. Bugün en gelişmiş telefonların silikon çipleri en çok dört çekirdekli.

Bu özellikler, yeni telefonun iPhone 5'ten daha büyük ve daha hızlı olacağına ayrıca daha iyi görüntü kaydedebileceğine işaret ediyor.

Halihazırda Samsung tüm üreticilerden daha fazla akıllı telefon satıyor. Ancak "üst sınıf" ürün kategorisinde Apple zirvede.

Fakat sektör uzmanları, Samsung'un amiral gemisi Galaxy S serisinin iPhone ile arasındaki farkı kapatmaya başladığını ve bu yıl bir numaraya oturabileceğini belirtiyor. Bu uzmanlar, hissedarlarıyla ve iPhone'ların üretiminin yapıldığı Foxconn fabrikalarında yaşanan sorunlar ve harita fiyaskosunun Apple'ı zayıflattığı bir ortamda Samsung'un yıllık beş milyar dolarlık reklam bütçesiyle liderliğe iyice asıldığını kaydediyor.

'iPhone 5S erkene alındı'

IDC analiz şirketinden Francşsco Jeronimo, "Samsung'un yeni telefonu önümüzdeki İki yıl içinde Apple'ın yeni telefonundan fazla satarsa şaşırmam" diyor.

Jefferies Bank'tan Peter Misek ise Samsung'un yeni telefonla ilgili "muazzam" hedefleri olduğunu söylüyor. Misek'e göre Samsung ilk dokuz ayda 100 milyon sipariş alacağını öngörüyor. Apple'ın en çok satan modeli olan iPhone 4S Aralık sonu itibarıyla 15 ayda 110 milyon adede ulaşmıştı.
Apple iPhone 5'i Eylül'de çıkardı. Şirketin Samsung'un S4 hamlesi karşısında yeni modeli iPhone 5S'i daha erken; muhtemelen bu yaz piyasaya sürme kararı aldığı konuşuluyor.

Iphone'un yeni modelinde arayüzün değiştirileceği, sesli komut programı Siri'nin geliştirileceği, "bulut"ta film kapasitesinin artırılacağı ve belki de fiyatın aşağı çekileceği ileri sürülüyor. (BBCTÜRKÇE)
<< Önceki Haber iPhone'u tahtından edecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER