Teknopark ek bina ve Teknoloji Transfer Ofisi hizmete açıldı

Teknopark ek bina ve Teknoloji Transfer Ofisi hizmete açıldı

Kayseri Erciyes Üniversitesi Teknopar ek binası ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, Sanayi, Ticaret ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kayseri'de bulunan Sanayi, Ticaret ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir ziyareti sonrası Harikalar Diyarı içinde yer alan Bilim Merkezi'ni gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Işık, Teknopark'ta ek bina ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi açılış törenine katıldı. Burada konuşan Işık, iktidarları döneminde Türkiye'nin bilim ve sanayi alanında önemli başarılara imza attığını söyledi. Teknoparkların bu başarıda büyük pay sahibi olduğunu ifade eden Işık şunları söyledi; "Bundan sonra her alanda teknolojik ve marka ürünler üretmeliyiz. Bunun için de tasarım merkezlerine ihtiyacımız var. Tasarım merkezlerini AR-GE gibi yüzde 40 oranında destekleyeceğiz. Bir girişimci teknoloji tasarım merkezi kurmak isterse, maliyetinin yüzde 40'ını devlet olarak biz karşılayacağız."

AK Parti iktidarından teknopark sayılarını arttırdıklarına dikkat çeken Bakan Işık, 2 olan teknopark sayısının 59'a çıktığını söyledi. Teknoparkların sadece üniversiteler içinde kurulmayacağını da belirten Işık, bu konuda yeni düzenlemeler yaptıklarını ve OSB içinde de kurulabilmesinin önündeki zorlukları kaldırdıklarını kaydetti. "Sanayide çalışan insanımız da üniversitede doktora yapsın" diyen Işık, "Üniversitede akademik yükselmenin, kariyerin kriterlerinden biri de sanayide gösterdiği başarı olsun. Katma değer üreten bilim adamımıza vergi konusunda kolaylıklar sağlıyoruz. Çok zeki bir milletiz, kafamız her şeye çalışıyor. Ancak birlikte çalışma kültürümüz yok." dedi.

Türkiye'nin son 12 yılda kendi tüfeğini, topunu, üretir hale geldiğini belirten Işık, "TÜBİTAK öyle bir top yaptı ki, duvarı delerek geçiyor ve içerideki hedefi vuruyor. Bu dünyada ilk. Ama maalesef paralel yapı bu insanları dinledi." diye konuştu.

Kurdele kesilmesinin ardından Bakan ve beraberindekiler, Teknopark bünyesinde geliştirilen ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. Bakan Işık daha sonra 1 milyon TL'ye mal olan Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan 112 Acil ve Sağlık Merkezi açılışını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Teknopark ek bina ve Teknoloji Transfer Ofisi hizmete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER