Tenkil Müzesi'nde 'Medya Ve Adalet’ paneline büyük ilgi

Türkiye’de yaşanan zulmün sembollerinin sergilendiği Frankfurt Gestapo Hapishanesinde bugün çok önemli bir oturum gerçekleştirildi. 'Medya Ve Adalet’ başlıklı panale Alman Gazeteciler Derneği (DJU) Başkanı Frank Überall de katıldı.

SHABER3.COM

ALMAN GAZETECİLER DERNEĞİ BAŞKANI FRANK ÜBERAL'İN KATILDIĞI OTURUMDA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR:

Alman Gazeteciler Derneği (DJV) Başkanı Frank Überall sürgün gazetecilerle buluştu. Überall, sürgün gazetecilerle bir araya gelerek onlarla tanıştı, yaşadığı hukuksuzlukları dinledi.

Überall, Alman Gazeteciler Derneği olarak Türkiye’de mesleklerini yapmalarına izin verilmeyen gazetecilerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, ‘Meslektaşlarımızın Almanya’da sesini duyurabilmesini ve yaşadıkları sorunları dile getirmelerini önemli buluyoruz.’ dedi.

Türkiye hakkında çok fazla araştırma yaptığını söyleyen Überall, ‘Tenkil müzesi sergisinde gördüklerim ve hissettiklerim, bugüne kadar yaşadığım en gerçek ‘içgörü’ deneyimiydi' dedi.

Überal sözlerini şöyle sürdürdü: 'Türkiye’de seçimler şaibeli olsa da Erdoğan, çok az farkla kazandı.Umarım eleştirel sesleri susturmayı asla başaramazlar. Erdoğan öyle istese bile başaramayacaklar. Bu sorumluluk da bizim. Sergide hikayeleri yer alan büyük küçük, kadın erkek herkes çok cesur. Türkiye'deki hak ihlallerine karşı sizin de en az Erdoğan Rejimi kadar güçlü ses çıkarmanız gerekiyor. Yaşanan haksızlık ve zulümleri, süpermarkette kasa sırası bekleyen insanlara anlatarak mesafe kaydedemezsiniz. Doğru kişilere ve doğru platformlarda anlatmalısınız. Türkiye'de yapılan seçimler adil olmaktan çok uzaktı. Erdoğan adil olmayan bu seçimi bile zar zor kazanabildi bunu akıldan çıkarmamak gerekiyor.'




‘Hatırlamak, Yüzleşmek, İyileşmek’ başlıklı gezici sergi, insan haklarının dokunulmazlığına güçlü bir tanıklık etmenin yanı sıra, insanlığa karşı suç olarak kabul edilen sistematik insan hakları ihlallerinin unutulmasına karşı bir hafıza işlevi görmeyi amaçlıyor.

Almanya’nın Frankfurt şehrinde özellikle NAZİ  döneminde işkence ve kötü muamelenin merkezi haline gelen, gizli polis teşkilatı Gestapo'nun muhalifleri hapsettiği ve birçoğunu ölüme gönderdiği son durak olan tarihi hapishane bugünlerde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Bugün 16:00-18:00 arası düzenlenen “Tenkil Sürecinde Medya ve Adalet” konulu sunuma Alman Gazeteciler Derneği (DJU) Başkanı Frank Überall da katıldı.

Tenkil Müzesi, Avrupa çapındaki etkinliklerin sonuncusunu burada yaparken orjinalliğine dokunulmamış  hücrelerde ve zindanlarda, Türkiye'deki mağdurlarin geride bıraktiğı hatıralar sergileniyor.

Bir diğer panele gazeteciler katılacak ve AKP’nin 7 yıldır süren sistematik soykımını bir kez daha dünyaya duyuracak.

Açıldığı 10 Temmuz’dan bu yana adeta ziyaretçi akınına uğrayan sergide ziyaret için gelenlere gönüllü gençler tarafından 4 ayri dilde; Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca rehberlik hizmeti veriliyor.
Tenkil sergisi, 30 Temmuz’a kadar açık olacak. 

Sergiyi cuma günleri 15.00-19.00, cumartesi ve pazar günleri ise 12.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Ayrica 15 kişinin üstündeki gruplar tenkil müzesine başvurarak farkli günlerde de sergiyi ziyaret edebilirler.

22 Temmuz 2023, 16:00-18:00
• TENKİL'de Medya ve Adalet - Tüm Muhalif Seslerin Susturulması
 
Serginin Açılış Saatleri:
Cuma 15:00-19:00
Cumartesi 12:00-18:00
Pazar 12:00-18:00




SERGİ ADRESİ 
Ehemaliges Polizeigefängnis Klapperfeld,  Klapperfeldstraße 5, 60313 Frankfurt am Main
<< Önceki Haber Tenkil Müzesi'nde 'Medya Ve Adalet’ paneline büyük ilgi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER