Tepkilere rağmen kapatılmayan taş ocağı silueti bozuyor

Tepkilere rağmen kapatılmayan taş ocağı silueti bozuyor

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, işletmesi 20 Eylül 2015'te biten taş ocağının süresinin 2037 yılına kadar uzatılmasına tepki gösterilmesi üzerine bir süre önce inceleme başlatıldı. Ancak incelemeyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Kapatılmayan taş ocağının Halıdere'nin siluetini nasıl bozduğu fotoğrafa yansıdı. O fotoğrafı MHP 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından paylaştı. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da "Birilerine rant uğruna, diğerlerini kapatıp sadece bir maden ocağına uzatma verilmesi, kentin içinde kalması insanın vicdanını yaralıyor." dedi.

Halıdere Çakal Bağları mevkiinde bulunan As Madencilik tarafından işletilen taş ocağının işletme süresi 20 Eylül 2015'te bitti. Taş ocağının 20 Eylül 2015'te biten işletme süresi 2037 yılına kadar uzatıldı. Bunun üzerine yöre halkı ve CHP'liler bu duruma tepki gösterdi. Tepkiler üzerine, Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, konuya ilişkin rapor istendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "İlimiz Gölcük İlçesi Halıdere Mahallesinde faaliyet gösteren As Elmaslar Nak. Hafr. İnş. Hay. Taah. Tic. ve Ltd. Şti. uhdesindeki ER:3292787 (Sicil:82061) sayılı sahada yürütülen madencilik faaliyetleriyle ilgili olarak kamuoyunda gündeme gelen iddiaların, Kocaeli Üniversitesi bünyesinde bulunan maden mühendisi, çevre mühendisi, jeoloji mühendisi, inşaat mühendisi ile iş güvenliği ve halk sağlığı konularında uzman kişilerden müteşekkil komisyonca incelenerek, rapor sunulması talep edilmiştir. Sunulacak rapora göre Valiliğimizce işlem yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Valiliğin incelemesinin tamamlanıp tamamlanmadığı yönünde henüz bir açıklama yapılmadı. Kapatılmayan taş ocağının Halıdere'nin siluetini nasıl bozduğu fotoğrafa yansıdı. O fotoğrafı MHP 24. Dönem Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından paylaştı ve "Doğayı katletmek için söz vermişler." ifadelerini kullandı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da düzenlediği basın toplantısında Halıdere'deki kapatılmayan taş ocağına değindi. Akar, şunları kaydetti: "5 aydır bu taş ocağı ile ilgili girişimlerde bulunuyorum, birileri de kalkıp, 'vicdanım kanıyor, yüreğim yanıyor' diyor. Kim söylüyor bunu; kentin Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu. Kim söylüyor bunu; kentin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık söylüyor. Daha ileri gidiyor Işık, 'kapatacağız' diyor. Dün bakıyoruz Başkan Karaosmanoğlu vatandaşı suçlayıp, 'ne yapalım yolu mu kapatalım?' diyor. Başka,n siz yol vermediniz mi bu ocağa, nasıl yol verdiysen yolu da kapat. Halka madem söz verdin, yok araştırıyoruz mahkemeye verdik gibi sözleri geç. Ama biliyoruz ki bu valinin iki dudağı ucunda. Eski Vali Ercan Topaca'nın bu kente açmış olduğu belayı, bu valinin temizlemesi gerekiyor. 'Taşocağı Organize Sanayi Bölgesi' adı altında aldatılan kentin birilerine rant uğruna, diğerlerini kapatıp sadece bir maden ocağına uzatma verilmesi, kentin içinde kalması insanın vicdanını yaralıyor. Onun için buradan valiye sesleniyorum. Ercan Topaca'nın yaptığını temizle diyorum. İki dudağının arasında. Böyle; 'mahkemeye verdik', 'komisyon kurduk'... Bu işleri bırakın. Samimi olun. Sözünüzün eri olun diyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Tepkilere rağmen kapatılmayan taş ocağı silueti bozuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER