Termik santralin ÇED süreci sonlandırıldı


Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü genel merkezi Ankara'da bulunan Bahçepınar Enerji Üretim ve İnşaat tarafından Bandırma'nın Şirinçavuş Mahallesi'ne yapılması planlanan termik santral, kül düzenli depolama tesisi, derin deşarj ve iskele ile ilgili ÇED sürecini sonlandırdı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Bandırma'nın Şirinçavuş Mahallesine yapılması planlanan termik santralin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planlarında enerji üretim alanı dışında, ithal kömüre dayalı faaliyette bulunacağından çevre düzeni planın da belirtilen hükümler uyarınca projenin belirtilen alanda yapılamayacağına karar vererek ÇED sürecini sonlandırdı.

Termik santral yılda 12.600.000.000 kWh brüt elektrik üretim yapacak. Santralde ana yakıt olarak yılda 3 milyon 721 bin 179 ton ithal kömür yardımcı yakıt olarak da doğalgaz kullanılacak. Termik santralde kullanılacak olan kömür Rusya, Güney Amerika, Endonezya ve Güney Afrika ülkelerinden ithal edilecek. 96 ayda bitirilmesi ön görülen termik santralin ömrü 7 bin 500 saat olarak belirlendi.

Termik santralde kullanılacak olan kömürün kalorifik değeri ise ortalama 6 bin 400 kcal/kg. Termik santralde kömür yakıtının kullanımından kaynaklı toplam 550 bin ton/yıl uçucu kül ve 30 bin ton/yıl taban külleri ile santralde son ürün olarak 168 bin ton/yıl alçıtaşı oluşumu söz konusu. CİHAN
<< Önceki Haber Termik santralin ÇED süreci sonlandırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER