Terörü yanlış yerde arıyorlar

Sultanahmet'teki IŞİD saldırısının ardından dün de Diyarbakır'dan PKK'nın bombalı katliam haberi geldi.

Terörü yanlış yerde arıyorlar

Türkiye'nin hem doğusu hem de batısı terörle sarsılırken polis cadı avında. Farklı illerde peş peşe nefret operasyonları düzenleniyor. Polisler yardım dernekleri, hastaneler, okullar ve işadamlarına baskınlar yapıyor.

Adana'da eski belediye başkanının gözaltına alındığı nefret operasyonundan sonra dün, Kimse Yok mu Derneği'ne baskın düzenlendi. Fakirlere yardımlarıyla gündeme gelen derneğin lojistik merkezinde polis bilgisayar kayıtlarına el koydu.

Adana'da önceki gün gözaltına alınan 27 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları da sürüyor. Canlı bombalar rahatça şehirlerde dolaşırken polis dün Gaziantep'te özel bir hastaneye intikam operasyonu düzenledi.

Hastane başhekimi ve yöneticilerinin de olduğu 7 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Kayseri'de gözaltına alınan 6 kişi ise yurtdışına çıkma yasağı getirilerek serbest kaldı.

Ancak şehirde dün yeni bir nefret operasyonu daha yapıldı. İşadamı H.K. ‘terör' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Uşak'taki nefret operasyonunda gözaltına alınan 9 kişi de adliyeye sevk edildi. Bazı adreslere polisin üçüncü defa baskın düzenlediği ortaya çıktı.

Hiçbir mahkeme kararı olmadan, bir örgüte finans sağlama suçlaması getirilmesi tepki çekti.

ZAMAN
<< Önceki Haber Terörü yanlış yerde arıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER