TGF: 1 Kasım seçimleri öncesi sansür niteliğinde manidar uygulama


Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Digitürk'ün 7 televizyon kanalına sansür uygulamasına tepki gösterdi. Başkan Karaca, son günlerde halkın haber alma özgürlüğünün vazgeçilmez unsurları yazılı ve görsel basına yönelik engellemelerin endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti. Karaca, bu durumun sansür niteliğinde olduğunu ve 1 Kasım seçimleri öncesi yapılmasının ise manidar olduğunu vurguladı.

Karaca Digitürk'ün 7 TV kanalının karartılması üzerine yaptığı açıklamada, "Yıldırma, sindirme amaçlı olarak yazar ve haberci arkadaşlarımıza yönelik 'kabul edilemez' fiili saldırıların yankıları sürerken, bu kez 7 TV kanalına 'sansür' niteliğindeki bir başka karar, uygulamaya konulmuştur." dedi.

Karaca, TV kanallarına servis yapan Tivibu ve Turkcell'den sonra Digitürk'ün7 kanalı karartmasının öncelikle halkın haber almasına ve basın özgürlüğüne bir engel olduğunu kaydetti. Karaca, "Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, soruşturma aşamasındaki bir dava gerekçe gösterilerek alınan bu karar, doğrudan bir sansür niteliğindedir ve Anayasamızın temel hükmüne açıkça aykırıdır. Ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 1Kasım seçimleri öncesinde alınan bu kararlar, manidardır." ifadelerini kullandı.

Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimi olarak, bu yasaklamanın acilen durdurulmasını ve vatandaşın anayasal hakkı olan haber almadaki engellerin kaldırılmasını beklediklerini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber TGF: 1 Kasım seçimleri öncesi sansür niteliğinde manidar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER