TGS: Baskı politikaları Türkiye'de demokrasiye vurulan darbelerdir


Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), İpek Medya Grubu'na yönelik baskınlara tepki gösterdi. TGS yaptığı açıklamada, "Türkiye basın tarihi yine kara günlerden geçiyor. İktidarın kendisi gibi düşünmeyen, istediğini yazmayan kalemlere yönelik baskı politikaları Türkiye'de demokrasiye vurulan darbelerdir aynı zamanda." denildi.

TGS, bu sabah Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonları kınayan bir açıklama yaptı. Baskılarla gazeteciliğin engellenemeyeceği ifade edilen TGS açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye basın tarihi yine kara günlerden geçiyor. Birkaç gündür Milliyet Gazetesi'nde yaşanan işten atmalar devam ederken bu sabah Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu'na yönelik operasyonla güne başladık.

İktidarın kendisi gibi düşünmeyen, istediğini yazmayan kalemlere yönelik baskı politikaları Türkiye'de demokrasiye vurulan darbelerdir aynı zamanda.

Türkiye'yi dünya basın özgürlüğü sıralamasında sürekli gerileten iktidarların baskıları oluyor.
Türkiye seçime giderken, sınırlarımızdaki savaş ihtimali yükselirken medya kuruluşlarına yapılanlar gerçekleri gizlemeye yönelik operasyonlardır.

Geçici iktidar ömrünü tamamlamak üzereyken bir taraftan basın kartları yönetmeliğini değiştiriyor, diğer taraftan gazetecileri işten attırıyor, operasyonlar düzenliyor.

Bu tarz baskılar gazetecileri yıldıramayacak, gazetecilik mesleğini engelleyemeyecektir.

Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo çalışanlarının yanında olduğumuzu ilan ediyor ve tüm gazetecileri dayanışmaya çağırıyoruz.

CİHAN
<< Önceki Haber TGS: Baskı politikaları Türkiye'de demokrasiye vurulan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER