TİSOYAB: On gün sonra otellerin doluluk oranı yüzde 65'ten 35'e düşecek


Turizm sezonunun sona ermesine sayılı günler kala Antalya'nın Manavgat ilçesindeki otellerin doluluk oranı, yüzde 85'ten 65'e düştü. Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bölge destinasyonunda turizm sezonunun sonuna yaklaşıldığını, 10 gün sonra ölü sezona gireceklerini, doluluk oranının yüzde 35 seviyesine ineceği söyledi.

Sezonu değerlendiren Aydoğan, bu sene bölgelerinde Rus turist kayıp oranının yüzde 27 seviyesinde olduğunu kaydetti. Rus turist kaybından dolayı fiyat indirimiyle turizm gelirlerinde yüzde 30'luk azalma olduğunu, bölgede bu sene turizm geliri kaybının 1 milyar doları bulduğunu ifade etti. Turizmcilerin 2015'i kayıp bir yıl olarak değerlendirdiğini, geçen genel seçimden sonra siyasi belirsizliğin sektörü zor duruma bıraktığını belirten TİSOYAB Başkanı Aydoğan, "Umudumuz, 1 Kasım seçimleri sonrası turizm sektörünün kangren olmuş sorunları masaya yatırılarak çözüm bulunur. Turizm sektöründeki acil giderilmesi gereken sorunlar giderilmezse 2016 da kayıp bir yıl olabilir. Turizmde güven çok önemli. Turist, güven duyduğu ülkeyi tercih eder. 10 gün sonra bölgemizde otellerin doluluk oranı yüzde 65'ten yüzde 35'e düşecek." diye konuştu.

220 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat'a gelen 4 milyon turistin yüzde 50'sini Almanlar, yüzde 27'sini Ruslar, yüzde 7'sini İngilizler, yüzde 4,7'sini Hollandalılar, yüzde 3,4'ünü İskandinavlar ve diğer milletler oluşturuyor. CİHAN
<< Önceki Haber TİSOYAB: On gün sonra otellerin doluluk oranı yüzde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER