Titreyengöl'de su sporları canlı tutularak turistler bölgeye çekilecek

Titreyengöl'de su sporları canlı tutularak turistler bölgeye çekilecek

Türkiye'de 30 yıl önce merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde turizme açılan Manavgat Titreyengöl, su sporlarıyla tanışıyor.

8 balık türünün yaşadığı ve her yıl yüzlerce kuş türünün göç mevsiminde beslenme yeri olan Titreyengöl'de Manavgat Belediyesi ve Manavgat-Titreyegöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB), dragon, kano, yelken ve kano oryantring su sporu etkinliklerine hız verdi.

TİSOYAB Başbakanı Hüseyin Aydoğan yaptığı açıklamada, Titreyengöl'de kış ve yaz turizmini canlı tutmak için sürekli su sporları aktiviteleri düzenleyerek Avrupalı turistleri bölgeye çekeceklerini söyledi. Titreyengöl'ün 30 yıl önce Türkiye'de ilk turizme açılan yerlerinde biri olmasına karşı su sporları turizmi potansiyelin bugüne kadar yeterince değerlendirilmediğinin altını çizen Aydoğan, tatlı ve deniz suyu devir daimi ile dünyanın nadir göllerinden biri olan Titreyengöl'ü yılın 12 ayı su sporları turizminde dünyada cazibe merkezi yapacaklarını vurguladı. Aydoğan, şunları kaydetti: "Bölgemizde turizm 30 yıldır var olmasına karşı Titreyengöl'de kano, dragon, yelken yarışları yeni yeni yapılıyor. Titreyengöl kışın kuş göçlerinde göçmen kuşlarının beslenme yeri olması yanı sıra yılın 12 ayı dünyada aktif bir şekilde yapılan 8'in üzerinde su sporu yapımına en elverişli bir göl. Gölün bu güne kadar bu potansiyeli hiç değerlendirilemedi. Bu sene kano, yelken ve dragon yarışlarıyla bunun kapısını açtık. Su sporları aktivitesi ile bölgemize yıllık 1 milyon Avrupalı turist çekmek istiyoruz. Titreyengöl'de bu potansiyel var." CİHAN
<< Önceki Haber Titreyengöl'de su sporları canlı tutularak turistler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER