TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Muğla'da


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti. Vali Çiçek'e kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından hazırlanan ve Türkçe olarak yayımlanan Dede Korkut Hikâyeleri kitabını takdim etti. Çiçek de Hisarcıklıoğlu'na Kavaklıdere yöresine özgü, el emeği bakır işlemeli fincan takımı hediye etti.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra Menteşe ilçesindeki, Muğla Ticaret Borsası'nın yeni hizmet binası temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 2001 yılında TOBB Başkanı olduğunda 81 il, 365 oda ve borsayı gezdiğini söyledi. Makamlar ve mevkilerin hizmet verme mekanı olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Hizmet binamızda Muğla'nın tarımcısına, tüccarına en iyi hizmeti vermek için kullanılacaktır. Burası sizlerin evi. Hizmet kalitesini arttırmak önemlidir. Hizmette fiziki şartlar olmazsa olmazlardandır. Ticaret Borsası bu yeni hizmet binasının tamamlanması ve hizmete girmesi ile birlikte üreticisine hizmet edecek, üreticisini zenginleştirecek." dedi.

Hisarcıkoğlu, yaptığı ziyaretlerde fiziki şartların yetersiz olduğunu dile getirerek, "2001 yılında odalar birliği başkanı olduğum zaman bütün Türkiye'yi gezen ilk odalar birliği başkanıyım. 365 oda ve borsamı ziyaret ettim. Bugün itibarıyla 245 oda ve borsa yeni hizmet binasına kavuştu. Bu hizmet binalarının, şehirlerinin en modern hizmet binaları olduğunu görürsünüz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua edildi. Ardından Muğla Ticaret Borsası yeni hizmet binasının temeli, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Vali Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ve diğer protokol üyeleri tarafından atıldı.

Törenin ardından Hisarcıklıoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen TOBB Muğla Fen Lisesi protokolü imza törenine katıldı. Geceyi Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde geçirecek olan Rifat Hisarcıklıoğlu, yarın saat 11.00'de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) akademik yıl açılışına katılarak konuşma yapacak. Sempozyumun ardından düzenlenecek törenle Hisarcıklıoğlu'na, fahri doktora unvanı verilecek. Hisarcıklıoğlu, aynı gün özel uçakla Muğla'dan ayrılacak. CİHAN
<< Önceki Haber TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Muğla'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER