Togolu kadının ziynet eşyalarını çalarken kameraya yakalandılar

Togolu kadının ziynet eşyalarını çalarken kameraya yakalandılar

Değeri 90 bin Euro olan gerdanlığı çalınan Togo'lu iş kadını, polis merkezinde Togo Cumhurbaşkanı'nın eşi olduğunu belirterek şikayette bulundu. Onlarca kamera izlenerek yakalanan ve çok sayıda suç kaydı olan 12 yaşındaki N.E. ile teyzesi Emine Ö. adliyeye sevk edildi.

Togo'nun önde gelen tekstil şirketlerinden birinin yönetim kurulu başkanı Essobileoua Beguedou'nun, 6 Eylül 2015 tarihinde bir alışveriş merkezinde çantasının içinden ziynet eşyaları ve paraları çalındı. Beguedou, Sarıyer Polis Merkezi'ne giderek kendisini Togo Cumhurbaşkanı'nın karısı olarak tanıttığı iddia edildi. Beguedou, daha sonra da yaşadığı olayı anlattı.

Beguedou, iki taşı kopan 90 bin dolar değerindeki gerdanlığını tamir ettirmek için Sarıyer İstinyepark Alış-veriş Merkezine gittiğini söyledi. Önce mağazalara girerek tekstil ürünlerine baktığını belirten Beguedou, bu sırada çantanın içerisinde bulunan toplam değeri 150 bin Euro olan bir gerdanlık, iki küpe, bir kolye ve bir bileklik ile 9 bin dolar ve 4 bin lira nakit parasının çalındığını belirtti.

Yapılan şikayetin üzerine Asayiş Büro Amirliği ve Sarıyer ilçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, başlatılan soruşturma kapsamında olayı incelemeye başladı. Şikayetçi kadının girdiğini söylediği mağazalara ait güvenlik kamera kayıtları tek tek incelendi. Sonunda çantadan parayı alan türbanlı 2 kişi tespit edildi.

KIYAFET DEĞİŞTİRİP İŞE KOYULDULAR

Geriye dönük güvenlik kamera kayıtlarında bu 2 şüphelinin, alışveriş merkezine melon şapkalarla geldikleri, tuvalete giderek kıyafetlerini değiştirdikleri belirlendi. Tuvaletten türbanlı 2 kadın görünümünde çıkan şüphelilerin, piyasa değeri 15-20 bin lira olan değerli bir çanta ile gezen ve turist olduğunu tahmin ettikleri bir kadını takibe aldıkları anlaşıldı. Yaklaşık 45 dakikalık takibin ardından da hırsızlık olayını gerçekleştirerek mağazadan ayrıldıkları görüldü. Hırsızlık anı ise güvenlik kamera görüntülerine saniye saniye yansıdı. Bir şüphelinin Togolu iş kadınının önünde maskeleme yaptığı, yaşı küçük olan şüphelinin ise cantadan ziynet eşyaları ile paraları alması da görüntülere yansıdı.

İki şüphelinin mağazadan çıktıktan sonraki görüntülerini de inceleyen polis, bu kişilerin nereye gittiğini belirleyebilmek için 6 kilometrelik bir alanda onlarca güvenlik kamerasının kayıtlarını izledi. Görüntülerde 2 şüphelinin izlerini kaybettirmek için ilk bindikleri taksiden sonra iki kez daha taksi değiştirdikleri belirlendi. Gittikleri adresler belirlenen 2 şüpheli, 10 Eylül 2015 tarihinde Şişli Feriköy'de düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Cevriye G.'nin, evinin bahçesinde bir taşın altına sakladığı ziynet eşyalarının tamamı ile nakit paralardan bin dolar ve 3 bin lira ele geçirildi. 8 bin dolar ile bin lira ise bulunamadı.

Yaşı 12 olan şüpheli N.E., Sarıyer Çocuk Büro Amirliği'ne teslim edildi. Diğer şüpheli olan teyzesi Cevriye G. ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerin yapılan güvenlik bilgi kontrollerinde Cevriye G.'nin 31 kez, 12 yaşındaki yeğeni N.E.'nin ise 18 kez polis tarafından benzer suçlamalarla gözaltına alındıkları ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Cevriye G. ile yeğeni 12 yaşındaki N.E., Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağrılan Togo'lu iş kadınına, bulunan ziynet eşyaları ile parası teslim edildi. Togolu iş kadını Beguedou, emniyet müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı CİHAN
<< Önceki Haber Togolu kadının ziynet eşyalarını çalarken kameraya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER