Tolga Zengin: Olayların İslam ve Müslümanlık adına yapılması bizi üzüyor


Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, geçen sene çok eleştirildiği UEFA Avrupa Ligi 3. Tur Clup Brugge maçına hangi şartlarda çıktığını bugüne kadar kimseye anlatmadığını, anlatmayacağını ve maçta bir hata varsa eğer kendisine ait olduğunu söyledi.

İstanbul Güneşli'de bulunan bir okulda panele katılan ve öğrencilerle bir araya gelerek soruları cevaplandıran Tolga Zengin takımın son durumu ve kendi performansı hakkında bilgiler verdi. Tolga Zengin, "Burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. 2005 yılında Trabzonspor formasıyla Galatasaray'a karşı oynayarak kariyerime başladım. Bugün buralardayız. Bu sene her şey iyi gidiyor. Formum iyi. Sakatlığım yok. Bazen istemesek bile işler ters gidebiliyor. Ben önüme bakıyorum. Önümde yeni maçlar var onlara bakıyoruz." dedi.

Geçen sene Clup Brugge maçında çok eleştirilmiştin neler söyleyeceksin? Sorusuna Tolga Zengin, "O maç kötü bir maçtı. Maça çıkarken ne şartlarda çıktığımı anlatmadım ve anlatmayacağım. Belki bir gün birileri söyler ama ben takımı yalnız bırakmayacağımı söyledim. Hata varsa benimdir. Geçen seneden farkı şu, sakatlığım yeni geçmişti. Zor bir maçtı. Bazen takım kaptanı olduğunuz için görev alırsınız. O maç işte öyleydi. Benden çok kimse üzülemez o maç için." diye cevap verdi.

"KÜFÜR VE ŞİDDETE KARŞI TOLERANSIM YOK"

Tecrübeli kaleci, annesinin vefat etmeden önce kendisine takımının başında olması gerektiğini söylediğini belirtti. Annelere karşı çok hassas olduğunu küfür olaylarında ise toleransının olmadığını söyleyen Tolga, "Annem vefat etmeden önce son söz olarak bana 'Sen takımının başında ol' dedi. Ben o hafta maça çıktım. O yüzden annem ve tüm annelere karşı edilen küfürlere karşıyım. Takım arkadaşlarım takım halinde cenazemize geldi. İnsan onları yanında görünce mutlu hissediyor kendini. Beşiktaş taraftarı da bana o konularda sürekli destekçi oldu." dedi.

"TERÖR KABULLENİLEMEZ"

Dünyada son dönemlerde yaşanan terör olayları seni nasıl etkiledi? diye gelen bir soruya Tolga, "Benim sahaya çıkarken bir korkum ya da endişem olmaz. Ne olacaksa olur. Korkum olmaz. Fakat bu olayların İslam ve müslümanlık adına yapılması bizi üzüyor. Her insan kutsaldır. Dini ırkı ne olursa olsun. Ölen herkes birinin annesi, kardeşi ve evladıdır. İnsanların yaşama hakkına da saygı duyulması gerekiyor. Terör kabullenilemez." cevabını verdi.

'Teknik direktör başarılarda sizce ne kadar pay sahibidir?' sorusuna ise Tolga Zengin, "Başarı takımındır. Sadece o ya da bu denilemez. Büyük bir aile var ve başarıda herkes pay sahibidir." dedi.

Bir öğrencinin 'Bir gün Trabzonspor'a geri döner misin?' diye sormasına ise "Şu an Beşiktaş'ta oynuyorum ve kaptanım. Günümü yaşarım. İleriye dönük planlar yapmam. Tabii ki Trabzonspor'un gönlümde yeri ayrıdır. Şu an buradayım çok saygı duyuyorum. Yarın ne olur bilemem." dedi.

"A MİLLİ TAKIM'DA OLMAMAK İNSANI ÜZÜYOR"

'Bu dönem Milli Takım'a alınmadın bu seni etkiliyor mu?' sorusunu da cevap veren Tolga Zengin, "Baktığın zaman tabii ki mesela 2005'ten beri milli oldum. Tabii ki orada olamamak insanı üzüyor. Verilen fikirlere alınan kararlara saygı duyarım. Benim yerime başka bir arkadaşım seçilmiş. Kötü bir şey konuşmam." diye konuştu.

Tolga Zengin son olarak, 'Vodafone Arena'da ne zaman maç oynayacaksınız?' sorusuna da, "Şimdi 3 seneden beri Atatürk Olimpiyat Stadı'na gitmek, hadi bizi geç insanların oralara kadar gidiyor olması yorucu olabiliyor. Neyse artık yapılıyor. Bitmek üzere. Kimseden yardım filan almadan yapılıyor. İnşallah rabbimin yardımıyla seneye orada oynayacağız." diye cevap verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tolga Zengin: Olayların İslam ve Müslümanlık adına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER