Kolu kesilen 4 yaşındaki minik Meryem'in annesi ilgisizlikten şikayetçi


Yozgat Devlet Hastanesi'ne karın ağrısı şikayetiyle giden ve yanlış uygulanan tedavi sonucu kolu kesildiği iddia edilen 4 yaşındaki Meryem Üstüntüş'ın annesi Solmaz Üstüntaş, çocuğunun kolunun kesilmesine sebep olanların kendileri ile hiç ilgilenmediklerini savundu.

Anne Solmaz Üstüntaş, 4 yaşındaki kızı Meryem Üstüntaş'ı bu yıl 9 Şubat tarihinde karın ağrısı şikayetiyle Yozgat Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini hatırlatarak, burada görevli hemşirelerin çocuğunun koluna taktıkları serum iğnesini damar yerine deri altına takmalarından dolayı kangren olduğunu ve çocuğunun kolunun kesildiğini belirtti. Yaşanan olaydan dolayı hastaneyi mahkemeye verdiklerini fakat bugüne kadar ilgililerin ne hakim ne de savcı karşısına çıkmadıklarını öne süren Anne Üstüntaş, il yöneticilerinin de kendileri ile ilgilenmediğini ifade etti. Anne Üstüntaş, şunları kaydetti: "Çocuğumun bu duruma gelmesinden sorumlu olanlardan mahkeme önünde hesap vermesini istiyorum. Ne hastane görevlileri nede devletten herhangi bir kişi halimizi sormadı. Çocuğumu elsiz bırakanlar rahat rahat gezip dolaşırken, benim çocuğum her gün elini soruyor, ben ne diyeceğimi şaşırıyorum. Çocuğumu her gün böyle gördükçe yüreğim yanıyor."

Eşinin köyde çobanlık yaptığını ve İstanbul'dan hayırseverler tarafından Yozgat'ta bir yıllık kiralarının ödenerek ev tutulduğunu hatırlatan Anne Üstüntaş, şöyle konuştu: "Çocuğumu tedaviye Ankara'ya götürecek para dahi bulamıyoruz, yakınlarımızın desteği ile Ankara'ya gidiyorum, çok perişan haldeyiz. Çocuğumu Yozgat Devlet Hastanesi'ne karın ağrısı şikayeti ile götürdük. Hastanedeki hemşireler çocuğumla hiç ilgilenmediler. Çocuğumun kolu şişiyor dediğimde hemşire bilgisayar başından kalkıp gelmedi. Geldiklerinde ise bana sürekli kızıp bağırdılar. Yozgat Devlet Hastanesi'ndeki bu hemşireler çocuğuma yanlış iğne takıp kolunun kangren olmasına ve elinin kesilmesine sebep oldular. Karın ağrısıyla hastaneye gelen çocuğum tek kollu olarak hastaneden ayrıldı. Ben bunun hesabının verilmesini istiyorum. Benim çocuğum tek kollu kaldı, başka çocuklar ve başka anneler bizim yaşadığımız acıyı yaşamasın. Suçlular cezasını çeksin." CİHAN
<< Önceki Haber Kolu kesilen 4 yaşındaki minik Meryem'in annesi ilgisizlikten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER