Topcu: Üniversitelerin sorunu 'bilim' olmaktan çıktı 'güvenlik' haline geldi


MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topcu, AK Parti hükümetinin 'terörle mücadelede çözüm süreci' diyerek ortaya koyduğu yanlış ve ferasetsiz politikaların toplumun bütün kesimleri için tehdit halini aldığını söyledi. Bunların başında da üniversitelerin geldiğini kaydeden Topcu, "Üniversitelerimiz artık memleketin yönetimine katkı sunma, demokratikleşme konusunda topluma öncülük etme gibi görevlerini bir yana bırakmıştır. Ne yazık ki artık üniversitelerimizin en önemli sorunu 'bilim' olmaktan çıkmış 'güvenlik' haline gelmiştir." diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zühal Topcu, TBMM'de 'üniversitelerdeki terör yapılanması ve üniversite gençliğine PKK saldırıları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

PKK terör örgütünün 7 Haziran seçimlerinden sonra sözde çözüm süreci karşıtlığını bahane ederek gerçekleştirdiği kanlı saldırıların artık her gün evlere düşen şehit ateşleri ile dayanılmaz bir hal aldığını belirten Topcu, "AKP Hükümeti'nin çözüm süreci diyerek başlattığı süreç, çözülme sürecinin ötesine geçmiş, ülkemizin üniter devlet yapısını tehdit etmeye başlamış, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde girilemez ilçeler, girilemez semtler ve sokaklar oluşturmaya başlamıştır. Bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin ve STK'ların çözüm süreci boyunca rapor ettiği şehir yapılanmaları bugün bölgenin adeta ateş altındaki Ortadoğu ülkeleri görüntüsüne sebep olmuş, her tarafta stoklanan silah ve mühimmat ile hem güvenlik güçleri, hem de bölge sivil halkının can güvenliğini yok etmiştir." dedi.

2000'li yılların başında tükenen ve bitme aşamasına gelen PKK terör örgütünün, MHP'nin tüm uyarılarına rağmen, AKP hükümetlerinin çözüm sürecine zarar vermesin kaygısıyla vermiş olduğu tavizleri gördükçe cesaretlendiğini ifade eden Topcu, "Özerklikten bağımsızlığa kadar varan istek ve tehditleri savurmaya başlamışlardır. Terör Örgütü PKK/KCK, yeni gelişmeler ışığında bölünmenin alt yapısını oluşturmak, halkı yıldırmak, iktidara gözdağı vermek ve antidemokratik rejim oluşumunu sağlamak amacıyla bizzat bebek katili terörist başının emriyle kurulan Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi üniversite ve liselerimizde terör estirmekte ve olayları tırmandırmak, kamplaştırmak amacıyla öğrencilere saldırmaya ve onları kışkırtmaya devam etmektedir." diye konuştu.

AKP Hükümeti'nin terörle mücadelede çözüm süreci diyerek ortaya koyduğu yanlış ve ferasetsiz politikaların toplumun bütün kesimleri için tehdit halini aldığını vurgulayan Topcu, şöyle konuştu: "Bunların başında da üniversiteler gelmektedir. Üniversitelerimiz artık memleketin yönetimine katkı sunma, demokratikleşme konusunda topluma öncülük etme gibi görevlerini bir yana bırakmıştır. Ne yazık ki artık üniversitelerimizin en önemli sorunu 'bilim' olmaktan çıkmış 'güvenlik' haline gelmiştir. Bugün PKK terör örgütünün üniversiteler üzerindeki etkisi; Kurtarılmış üniversiteler, Korkutulmuş öğrenciler, Sindirilmiş yönetimler olarak apaçık karşımızda durmaktadır. Özellikle büyükşehirlerde bulunan üniversitelerdeki PKK ve diğer terör örgütü yapılanmaları karşısında hükümet uyarıları dikkate almamıştır.2010 yılında Kütahya'da şehit edilen Ülkücü Hasan Şimşek'in ardından aynı acının geçtiğimiz yıl İzmir'de şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile tekrar yaşanmış olması hükümetin yaşanan olaylardan ısrarla hiçbir ders almadığının acı bir göstergesidir."
CİHAN
<< Önceki Haber Topcu: Üniversitelerin sorunu 'bilim' olmaktan çıktı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER