Toplantıdan zorla çıkarılan gazetecinin şikayetine takipsizlik


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan katıldığı bir GSM şirketinin toplantısından zorla çıkarılan gazetecinin yaptığı suç duyurusuna, savcılık takipsizlik verdi. Savcılık gerekçesinde, toplantıya bazı basının alınmamasının suç oluşturmayacağını belirtti. Cihan Haber Ajansı (Cihan) ekibinin zor kullanılarak salondan çıkarılması kameralar tarafından da kaydedilmişti.

Avea'nın Beşiktaş'ta bir otelde düzenlediği törene önce alınan, daha sonra ise zorla çıkarılan Cihan muhabiri Hüseyin Aydın, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. 'İş ve çalışma hürriyetini ihlal, hakaret ve kişiler arasında ayrımcılık yapmak' suçlarından açılan soruşturmada savcı Faruk Kurtoğlu, takipsizlik kararı verdi.

Kararda bazı basının toplantıya alınmamasının suç oluşturmadığı kaydedildi. Savcı takipsizlik kararında, "Otelde yapılan ve bazı basına kapalı olan toplantıya davetlilerin dışındakilerin alınmamasında atılı suçların unsurları bulunmadığından kovuşturmaya yer olmadığına..." dedi.

Karara tepki gösteren Aydın, "Her şey kameraların önünde oldu. İlk önce Avea'nın yetkilileri alamayacaklarını söyledi. Basın mensubu olduğumu söyleyip basın kartımı gösterdim. Diğer basın gibi takip etmek istediğimizi söyledim. Bu diyalog sürerken Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'nden görevli olduğunu söyleyen bir kadın gelerek içeri girebileceğimizi söyledi. Biz de girdik salona. Bir süre sonra Avea görevlileri tekrar gelerek 'güvenlik gerekçesiyle sizi dışarı çıkarmamız gerekiyor' dediler. Tartışma yaşandı aramızda ve çıkmak istemedik. Zor kullanarak çıkardılar. Her şey kameralar önünde olmasına rağmen savcılığın takipsizlik vermesini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum." diye konuştu.

Sulh Ceza Hakimliğine itiraz haklarının bulunduğunu kaydeden Aydın, "Bir şey çıkacağını zannetmiyorum ama yine de itiraz edeceğiz." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Toplantıdan zorla çıkarılan gazetecinin şikayetine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER