Torpili çıkarınca sürülen savcıya meslektaş desteği: Arıcan yalnız değil


Türkiye'de 123 Adliye'de 'Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü Personel Alımında' gerçekleşen torpili ortaya çıkaran ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın istifa etmesini isteyen Çanakkale SavcıMenderes Arıcan'ın sürpriz şekilde HSYK tarafından geçici görevle Malatya'ya 'sürülmesi'ne meslektaşlarından tepki geldi. Meslektaşları sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda, Savcı Arıcan'ın hiçbir yargı iktidarına boyun eğmediğini, mazlumun, hukukun, adaletin sesi olduğunu vurgulayarak, 'Menderes Arıcan yalnız değildir' şeklinde destek başlattı.

"HAKSIZLIĞI DİLE GETİRDİ, BEDELİNİ SÜRGÜN OLARAK ALDI"

İstanbul Hakimi Nuh Hüseyin Köse, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, YARSAV ve Yargıçlar Sendikası üyesi olan Arıcan'ın hiç bir yargı iktidarına boyun eğmediğini anlattı. Hakim Köse, "Arıcan, mevcut HSYK'yı ve hükümetin yargı politikalarını da haksız gördüğü noktalarda eleştirmeyi sürdürdü. Bunun bedelini, 91 yazılı puanı ile ilk 100 arasına giren sevgili kızına mülakat kaybettirip, yargıçlık mesleğine almamakla ödettirdiklerini sandılar. Menderes yine susmadı; bu kez, Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılan görevde yükselme sınavlarında yüksek puanlar aldıkları halde elenen memurlar için eleştirilerini sürdürdü." ifadelerini kullandı.

Son olarak Adalet Bakanı'nı istifaya davet edince, bağımsız HSYK tarafından Çanakkale' den Malatya'ya sürgün edildiğini vurgulayan Hakim Köse, şu ifadeleri kullandı: "Menderes Arıcan, yargıç, savcılık mesleğinin vicdanıdır. Bu halkın vicdanı tükenmedikçe onun gibileri bitiremezsiniz. Bu ülkede de bir gün ifade hakkı kurumsallaşacak. Bugün susanlar o zaman başlarını yerden kaldıramayacaklar. Hukuksuzlukları güçlüklere yaranmak adına alkışlayanlar mI ? Onları çoktan kendi vicdanlarına hapsetti tarih."

"KIZINA YAPILAN HAKSIZLIĞA İSYAN ETTİĞİ İÇİN SÜRÜLDÜ"

İzmir Karşıyaka Hakimi Murat Aydın da sosyal medya hesabındaki paylaşımında, meslektaşlarına seslenerek, "Bizi sevmenize gerek yok. Meslektaş dayanışması göstermeye de çekinebilirsiniz. Konumunuzu korumak için belli yerlere girmek zorunda kalmış ve bunun bedelini suskunlukla ödüyor olabilirsiniz." sözlerin kullandı.

Aydın, "Ama siz de bir babaysanız, size olan kızgınlıklarının acısını kızınızdan çıkarmalarına karşı yapabileceğiniz tek şey isyan etmekse, isyan etmek gerektiğini bilirsiniz. Şunu hiç unutmayın. Bir babayı, kızına yapılan haksızlığa isyan ettiği için sürdüler. Menderes Arıcan yalnız değildir. 'Cesur savcı' arayanlar neredesiniz? 'Cesur savcılara' ne oluyormuş gördünüz mü?" ifadesini kullandı.

"HAKİM VE SAVCILAR İNTİKAMIN ARACI OLAMAZ"

Hakim Mustafa Bağarkası ise yine sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Yargıçlar ve savcılar intikamın aracı, gücün sopası olamazlar. Hukuktan ve adalet idealinden vazgeçmek, bir yargıç için en onursuz davranıştır." ifadesini kullandı.

Savcı Arıcan'ın kızı hakimlik sınavlarında 90 puanın üzerinde almasına rağmen mülakatta düşük puan verilerek elenmesi sağlanmıştı. Bunun üzerine hukuk mücadelesi balatan Savcı Arıcan, 123 Adliye de yaşanan torpil olayını belgeleriyle sosyal medya hesabından kamuoyuna duyurmuş, ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaşananlar karşısında istifasını istemişti. Savcı Arıcan, bu olaylardan kısa süre sonra da dün HSYK 1. Dairesi tarafından 4 ay geçici süreyle Malatya'ya gönderildiğini sosyal medya hasabından duyurmuştu.. CİHAN
<< Önceki Haber Torpili çıkarınca sürülen savcıya meslektaş desteği:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER