Torun sevgisi sigara bıraktırdı


Mersin Özel Yıldırımhan Akademi İlkokulu öğrencileri Beyza Nur Kaplan ile Nurgül Neva Kaplan, öğretmenlerinin sağlıklı yaşam bilgilendirmeleri sonunda dedelerine sigarayı bıraktırdı.

Mersin Özel Yıldırımhan eğitim kurumunda öğrencilere 'sağlıklı yaşam ve zararlı alışkanlıklar eğitimi' sonuç verdi. Eğitim sonunda Beyza Nur Kaplan ile Nurgül Neva Kaplan isimli öğrenciler, sigara kullanan dedelerini sağlıkları için sigarayı bırakmaları gerektiğine ikna etti.

Torun sevgisinin kendisinde çok büyük yeri olduğunu ifade eden dede Aydın Kaplan, "Çok sevdiğim torunlarımın ısrarlarına dayanamadım, ilerleyen yaşım ve alışkanlığım yüzünden yaşadığım sağlık sıkıntılarını da düşünerek; sigarayı bırakmaya karar verdim. Bu mutluluğu torun ve evlatlarımla birlikte yaşamanın gururunu yaşıyorum." şeklinde konuştu. Söylenilenin aksine sigarayı bırakmanın çok zor olmadığını geç de olsa yaşayarak gördüğünü anlatan Kaplan şöyle devam etti: "Hiç kimse ben sigarayı bırakamam demesin, bırakmak için irade sahibi olsun yeter. Sigara vazgeçilmeyecek bir şey değil."

Özel Yıldırımhan Akademi İlkokulu öğrencisi Beyza Nur Kaplan ise "Öğretmenimiz zararlı alışkanlıkları anlattığında ailemde sigara kullanan dedem aklıma geldi. Dedeme onu çok sevdiğimi, daha sağlıklı olmasını istediğimi söyledim. Dedem de beni kırmayarak; sigarayı bıraktı. Bunun için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Özel Yıldırımhan Akademi İlkokulu'nda düzenlenen törende sigarayı bırakan Aydın Kaplan ile Beyza Nur Kaplan ve Nurgül Neva Kaplan'a okul müdürü Hüseyin Çelik tarafından hediyeler takdim edildi. Dede Kaplan öğrencilerden büyük alkış aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Torun sevgisi sigara bıraktırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER