Trabzon'dan Demokratik Kongo'daki yetimlere şefkat eli

Trabzon'dan Demokratik Kongo'daki yetimlere şefkat eli

Kimse Yok Mu Derneği Trabzon şubesi iç savaş nedeniyle milyonlarca çocuğun yetim kaldığı Demokratik Kongo'da 70 kişilik olan yetimhanenin kapasitesinin artırılmasına katkıda bulunacak. Böylece yetimhanede 45 kişi daha kalabilecek.

Barınma problemini ek bina yapımı ile çözmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Kimse Yok Mu Derneği Trabzon Şubesi Müdürü Zekeriya Cerit, bunu için bir bağışçı ile sözleşme imzaladıklarını ve inşaata yakında başlanacağını söyledi.

Ülkedeki hayat şartlarının en zor olduğu yerleşim yerlerinin birinde, başkent Kinşasa yakınlarındaki Colk isimli yetimhanenin okul olarak kullanılan binasının kapasitesinin artırımı için kat çıkılacak.

Zekeriya Cerit, "Demokratik Kongo'dan yıl içerisinde Trabzon'a misafirlerimiz geldiler. Gezi esnasındaki görüşmelerde mevcut yetimhaneden bahsettiler. Resimlerini gösterdiler. Dernek bağışçılarından Nuray Hanım yetimhanenin kapasitesinin üzerinde hizmet vermesinden etkilenerek ek bina yapmayı teklif etti. Yapılan inceleme sonrası ek bir bina yapılmasına karar verildi." dedi.

Yetimhanenin inşaatı geçen hafta başlarken, 3 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Soyadını vermek istemeyen Trabzonlu bağışçı Nuray hanım ile birlikte ek yapılan yetimhanenin ziyaretine gidilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Trabzon'dan Demokratik Kongo'daki yetimlere şefkat eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER