Trafik cezası tutanakları internette yayınlanıyor


Nevşehir Emniyet Müdürlüğü sitesinde trafik idari para cezası karar tutanakları bilgi amaçlı sorgulamaya açıldı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü internet sitesinden verilen bilgiye göre, 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 29. maddesinde ilanen tebliğ işlemlerinin elektronik ortamda da yapılabileceği belirtiliyor. Bunun sonucu olarak ilanen tebliğ listeleri haftalık olarak internet sayfasından yayınlanıyor. Çeşitli nedenlerle tebliğ edilemeyip iade edilen tutanakların tebliğ işlemi ise 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 28. maddesi doğrultusunda ilan listesi düzenlenerek Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerinin panosunda 1 ay süre ile asılmak sureti ile ilanen yapılıyor.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 116. maddesine istinaden araç tescil plakalarına düzenlenen 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 116. maddesine istinaden araç tescil plakalarına düzenlenen trafik idari para cezası karar tutanakları, İdari Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Alındılar Tutanaklar ve Defterler Hakkındaki Yönetmeliğin 10. maddesi doğrultusunda tebligat mazbataları düzenlenerek araç sahiplerinin en güncel adreslerine gönderiliyor. Bu tutanakların bir kısmı araç sahiplerine adreslerinde tebliğ ediliyor.

Ancak bir kısmı ise çeşitli nedenlerden dolayı (adresin yetersiz olması, şahsın adresten taşınmış olması, adreste tebligat yapılacak kimsenin bulunmayışı gibi) araç sahiplerine tebliğ edilemiyor. Tebliğ edilemeyip iade edilen bu tutanakların tebliğ işlemi ise 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 28. maddesi doğrultusunda ilan listesi düzenlenerek Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerinin panosunda 1 ay süre ile asılmak sureti ile ilanen yapılıyor.

7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 29. maddesinde ilanen tebliğ işlemlerinin elektronik ortamda da yapılabileceği belirtiliyor. Bundan dolayı ilanen tebliğ listeleri haftalık olarak internet sayfasından yayınlanıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Trafik cezası tutanakları internette yayınlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER