TSK: Cizre'de 37 adet el yapımı patlayıcı imha edildi


Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlarda bir terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 666'ya yükseldi. Yapılan operasyonlarda 37 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 425'e yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada; "Diyarbakır'ın sur ilçesinde toplamda 237 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda toplam 236 el yapımı patlayıcı imha edildi." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada yer verilen diğer bilgiler ise şöyle:

"Şırnak'ın İdil ilçesinde yapılan operasyonlarda toplamda 48 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda toplam 193 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde üç binayı yeraltından birbirine bağlayan bir adet tünel tespit edilmiş, 40 kg amonyum nitrat, bir adet Mauser tüfek, bir adet gece görüş gözlüğü, 100 adet tıbbi malzeme, el yapımı patlayıcı tuzaklamada kullanılan 200 metre kablo ele geçirildiği bildirildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonlarda toplamda 666 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda toplamda 1.425 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Operasyonlarda ayrıca, bir adet Bixi makineli tüfeği, 4 adet AK-47 piyade tüfeği, 7 adet tabanca, bir adet RPG-7 roketatar, 4 adet el bombası, 12 adet şarjör, 225 adet muhtelif hafif silah fişeği, bir adet hücum yeleği ve muhtelif örgütsel döküman ele geçirildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ise bir sığınakta bir adet jeneratör ele geçirildi. "bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan bir şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahsın evinde yapılan aramada bir adet el telsizi ele geçirilmiştir.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki operasyonda tespit edilen dört ayrı mağarada; 15 roketatar mühimmatı, 16 roketatar sevk fişeği, 50 kg TNT tozu, 250 kg amonyum nitrat, bir kg C-3 patlayıcı, el yapımı patlayıcı düzeneğinde kullanılan muhtelif cins ve çok miktarda elektronik malzeme, 150 adet saniyeli fitil çakmağı, 200 metre infilaklı fitil, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet hilti, 11 çift mekap ayakkabı ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildiği bilgisi verildi.

Mardin'in Derik ilçesinde icra edilen yol aramasında iki adet RPG/7 roketatar, 12 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 45 adet roketatar mühimmatı (42 antitank, üç antipersonel) çok sayıda roketatar sevk fişeği, iki adet el bombası, yaklaşık 11.000 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 2.000 Bixi makineli tüfeği fişeği ele geçirildi. İki adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu altı şahıs (üç pasaport, beş telefon, 100 dolar, 300 TL ve bir adet dizüztü bilgisayar ile birlikte) yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan PKK/PYD mensubu bir terörist, güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Mardin/Artuklu'da hudut hattında, PKK/PYD terör örgütüne katılmak üzere yasa dışı yollardan Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan üçü yabancı uyruklu altı şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır."
CİHAN
<< Önceki Haber TSK: Cizre'de 37 adet el yapımı patlayıcı imha edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER