TÜBİTAK gözaltısında 'boyacı' skandalı

TÜBİTAK çalışanı diye boya badana işleri yapan işçi Ersin G.'yü gözaltına aldığı iddia edildi.

TÜBİTAK gözaltısında 'boyacı' skandalı

TÜBİTAK'a yönelik algı operasyonunda bir skandal daha ortaya çıktı. Kuruma usulsüz personel almak ve örgüte yardım suçlamasıyla operasyon yapan polisin TÜBİTAK çalışanı diye boya badana işleri yapan işçi Ersin G.'yü gözaltına aldığı ileri sürüldü.

Millet gazetesinin haberine göre, Skandal, boyacı Güçlü sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünde ortaya çıktı. Güçlü, sorgu sırasında şoka girerek konuyla hiç alakalı olmadığını anlatmaya çalıştı. Parke, boya badana işleriyle uğraştığını, hiçbir terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını anlatınca polis gerçeği anladı. Şahıs serbest bırakılarak isim benzeri olan TÜBİTAK çalışanı Ersin Güçlü'nün peşine düşüldü. Polis, bu kez doğru Ersin Güçlü'yü bularak gözaltına aldı. Uzman personel Güçlü, sorgusunun ardından 6 TÜBİTAK personeli ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GAZETE HABERİ DELİL OLMUŞTU

Operasyonda delil olarak havuz medyasında yer alan haberlerin gösterildiği ileri sürülüyor. Havuz medyasından Akşam Gazetesi’nde gemide casusluk ve yasadışı dinleme yapıldığı iddia edilmiş, sonrasında 17 kişi işten atılmıştı. Açıklama yapan gemi personeli, "Bırakın dinleme yapmayı, gemide cep telefonu bile çekmiyor" demişti.
<< Önceki Haber TÜBİTAK gözaltısında 'boyacı' skandalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER