Tüketim çılgınlığını tuvale yansıttı


Ressam Mustafa Tunç, fazla tüketimi ve çevre kirliğini tuvallerine yansıtarak bu konulara dikkat çekmek istiyor.

Fazla tüketimi konuları ele alarak yaptığı resimler kendisine bir çok dereceyi beraberinde getirmiş. Çocukluğundan beri resim sanatına olan kabiliyeti sayesinde Karabük Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni ikincilikle, yüksek lisansı da birincilikle bitiren 28 yaşındaki Mustafa Tunç, günümüzde fazla tüketime ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için tuvallerine bu konuları yansıtıyor.

Yaptığı resimlerde günümüzün en kötü alışkanlıklarından olan fazla tüketim konusunu seçtiğini belirten ressam Tunç, "Günümüzün hastalığı fazla tüketim ve bunun beraberinde gelen çevre kirliliği. Amacım halkı yaptığım resimlerle fazla tüketim olayına dikkat çekmek. Yaptığım resimler ile bir sergiye katıldım. Son yaptığım resim İstanbul'da dünyanın bir çok yerinden katılımın olduğu yarışma da ikincilik aldım." dedi.

KİŞİSEL SERGİ AÇMAK İSTİYORUM

Bugüne kadar maddi imkansızlıklar nedeniyle kişisel sergi açamadığını belirten Mustafa Tunç, "2010 yılından beri bir çok karma sergilere katılıyorum. Amacım İstanbul'da bu tarihi kentimizin adını sanat alanında da duyurmak için kişisel sergi açmak istiyorum. Bu konuda büyüklerimden destek bekliyorum." diye konuştu.

Ayrıca Tunç, bazı atık malzemeleri de değerlendirip dekoratif eşyalarda yapıyor
CİHAN
<< Önceki Haber Tüketim çılgınlığını tuvale yansıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER