Tümgeneral MİT'e kendi göndermiş

TIR'ları ihbar edeni MiT'e teslim etmişler.. Mühimmat yüklü MİT TIR'larını Jandarma'ya ihbar eden haber elemanı G.M'nin Jandarma tarafından MİT'e teslim edildiği ortaya çıktı. G.M'nin MİT'e teslim edildikten sonra şüpheli bir trafik kazasında öldüğü öne sürüldü.

Tümgeneral MİT'e kendi göndermiş

MİT'e ait mühimmat yüklü TIR'ları jandarmaya ihbar eden haber elemanı G.M. TIR'ların durdurulmasını sağlayarak bir skandalı gün yüzüne çıkarmıştı. G.M'nin verdiği bilgilerle Jandarma,  MİT elemanlarını takibe almıştı. Yaşanan gelişmeler üzerine bütün dikkatler haber elemanı G.M'ye çevrildi. Ancak Adana'daki tırlarla ilgili davanın kilit ismi G.M'nin Ankara Etlik'te yaşanan bir trafik kazasında hayatını kaybettiği öne sürüldü. 

MİT'E KENDİSİ GÖNDERDİ

Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Tümgeneral İbrahim Aydın'ın avukatı Ramazan Bulut ise haber elemanın akibeti ile ilgili ilginç bir bilgi paylaştı. Avukat Bulut, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin Tutukluluğun Gözden Geçirilmesi Kararı'nda yer alan beyanında şu bilgilere yer verdi:  “Haber elemanı olan şahsı bizzat MİT Müsteşarlığı'na kendisi göndermiştir. Dolayısıyla bu anlatımlar ışığında müvekkilim bu olayın tanığı olması gerekirken şüphelisi olması hayatın olağan akışına terstir.” 

ASKERE VAR MUHBİRE YOK

Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatı Vural Ergül ise öldüğü ileri sürülen haber elemanı G.M. ile ilgili ciddi şüpheler bulunduğuna dikkat çekti. “Trafik kazasında öldü mü yoksa ortadan mı kayboldu?” diye soran Avukat Ergül “Böylesi önemli bir soruşturmanın kritik tanığı eğer ölseydi öldüğüne dair bir tutanak dava dosyasına girmesi gerekmez miydi? Sonra askerler bu soruşturmada devlet sırrını ifşa etmekle suçlanıyor. Ve asker de kaynağını gösteriyor. Askeri soruşturanlar haber elemanını soruşturmuyor” dedi. 

SAVCILARI TUTUKLADILAR

1 Ocak 2014'te Hatay Kırıkhan'da ve 19 Ocak'ta Adana'da durdurulan TIR'larda jandarma ve polis arama yaptı. Yapılan aramada çok sayıda mühimmata rastlandı. Araç içerisinde yer alan kişiler MİT mensubu olduklarını ve araç içerisinde yer alan malzemelerin ‘Devlet sırrı' niteliğinde olduğunu ifade etti. TIR'ların durdurulması emrini veren 4 savcı ile 16 subay tutuklanarak cezaevine gönderildi.

<< Önceki Haber Tümgeneral MİT'e kendi göndermiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER